25. března 2024

Podnikatelé jsou vděční Alexandru Vondrovi za prosazení normy Euro 7. Zachraňuje firmy nejen v Podkrkonoší

(www.ods.cz) Europoslanec Alexandr Vondra navštívil Podkrkonoší, kde se setkal s klíčovými hráči automobilového průmyslu i s veřejností. Navštívil zde vrchlabský Techtronex, který navrhuje a vyrábí díly i pro ikonické motorky Harley-Davidson. Vydal se také do firmy Vitesco Technologies, která se specializuje na čistou mobilitu. Výjezd do Královéhradeckého kraje zakončil europoslanec Vondra veřejnou debatou s občany a příznivci ODS.

„Malé a střední podniky jsou hnacím motorem ekonomiky. Takové firmy pomáhají růst regionům a často přichází se zajímavými a inovativními nápady. Jedním z takových případů je vrchlabský Techtronex. Setkal jsem se se zaměstnanci i s majitelem. Ten mi děkoval za iniciativu a změkčení normy Euro 7. Podle jeho slov mu to zachránilo firmu. Jsem rád, že jsem mohl přispět svou troškou do mlýna a podpořit tuzemskou firmu,“ říká europoslanec Alexandr Vondra.

Během výjezdu navštívil také společnost Vitesco Technologies, která se věnuje udržitelné mobilitě a jistě patří k nejvýznamnějším podnikům Královéhradeckého kraje. „Firma Vitesco Technologies je ukázkou špičkové výroby pro celý svět. A i tady jsme mluvili o normě Euro 7. Shodli jsme se, že je nesmírně důležité udržet konkurenční řešení a podporovat vědu, výzkum a inovace,“ dodává Vondra.
 

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec