26. února 2024

ODS blíž k Vám: Středočeské zdravotnictví na vzestupu, Veronika Vrecionová a Alexandr Vondra v Benešově diskutovali o aktuálních tématech nejen se zdravotníky

(www.ods.cz) V rámci tour „ODS blíž k Vám“ zamířili europoslanci Veronika Vrecionová s Alexandrem Vondrou v pátek 23. února do středních Čech. Návštěvu, zaměřenou zejména na zdravotnictví, zemědělství a vzdělávání, započali v Nemocnici Rudolfa a Stefanie. Inspirativní společná diskuse se studenty vlašimské obchodní akademie byla důležitou zpětnou vazbou o pohledu mladých na agendy a fungování Evropské unie. Veronika Vrecionová zároveň ocenila příkladné hospodaření rodinné farmy Pavla Dudy, kde se během návštěvy setkala i s představiteli Asociace soukromého zemědělství. Celým výjezdem provázel Pavel Pavlík, náměstek středočeské hejtmanky, čímž europoslanci zdůraznili důležitost regionální spolupráce.

„Nemocnice Rudolfa a Stefanie mě moc mile překvapila svými úžasnými investicemi a moderním, čistým prostředím. Je to opravdu mercedes mezi krajskými nemocnicemi. S vedením nemocnice jsme si povídali také o tématech, která řešíme v Evropském parlamentu – jako je délka patentové ochrany anebo společný nákup léků. Návštěva benešovské nemocnice mi opět potvrdila, že naše zdravotnictví je na velmi vysoké úrovni,” uvedl europoslanec Alexandr Vondra.

„Se zemědělci z benešovského regionu jsme mluvili o tom, co je nejvíce trápí a co konkrétně pro ně můžeme udělat – což je vždy to nejdůležitější. Zajímalo mě i to, jak se drobní farmáři a zemědělci staví k demonstracím, které jsou v současné době po celé Evropě. Shodli jsme se, že protest je z velké části motivován snahou opětovně změnit stávající dotační systém zpět ve prospěch těch největších. A to opravdu nechceme,“ doplnila předsedkyně europoslaneckého klubu ODS Veronika Vrecionová.

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS
členka Programového týmu ODS zemědělství