11. června 2012

Josefa Zimovčáka nezastavil na charitativní akci ani defekt

Víkend v Mikulově se nesl v duchu pomoci dětem s onkologickým onemocněním. Mezinárodní sportovní projekt „Na kole dětem“, jehož tváří se stala velocipedistická legenda Josef Zimovčák, se ze Slovenska a Rakouska přesunul na Moravu. Josefa Zimovčáka nezastavil ani defekt na zadním kole před českými hranicemi. První zastávkou na českém území se poté stal Mikulov.

Slavnostní představení cyklistů bylo spojeno s akcí „Partnerská města baví Mikulov“, kdy před samotným příjezdem vystoupila Cimbálová skupina Jitky Ondráčkové. V rámci slavnostního ceremoniálu byl starostovi Mikulova Rostislavu Koštialovi předán certifikát partnerského města projektu. V Mikulově se k pelotonu přidaly na jednu etapu dvě významné osobnosti- badmintonista a olympionik Petr Koukal a přednosta kliniky dětské onkologie v Brně profesor Jaroslav Štěrba.

Dalšími zastávkami před Brnem byly Židlochovice a Rajhrad, kde i přes deštivé počasí na účastníky cyklotour čekalo zhruba tři desítky příznivců.

Do Brna peloton dorazil okolo půl šesté.  Svůj um na pódiu předvedla i trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Štěpánková- Trnková. Organizátoři cyklotour obdrželi od firmy Hape balíčky pro nemocné děti. Brněnskému představení přihlíželo na 400 lidí. I přes sychravé počasí lidé projekt na pomoc onkologicky nemocným dětem svou účastí podpořili. 

Rostislav Koštial

starosta města Mikulov

Štítky:
tisková zpráva