19. února 2013

Volby v Arménii byly dobře zvládnuté, i přes některé pochybnosti

Jerevan - Prezidentské volby v Arménii byly demokratické a po administrativní stránce dobře zvládnuté, všichni kandidáti měli v kampani rovné podmínky a voliči mohli svobodně vyjádřit svůj názor, konstatoval europoslanec Milan Cabrnoch, který vedl pozorovatelskou misi Evropského parlamentu v Arménii.

Některé pochybnosti podle něj vzbuzuje například silná účast státních zaměstnanců v kampani, kteří si brali dovolenou, aby podpořili kandidáta vládní strany.

"Byli jsme svědky hladkého volebního dne, kterým se završila poměrně klidná předvolební kampaň postrádající zásadní politická témata nebo skutečné soupeření. Je to nejspíš dáno tím, že tři hlavní opoziční strany se rozhodly své kandidáty nenominovat," řekl Milan Cabrnoch po uzavření volebních uren.
 
"Arménie prodělala v posledních měsících hned dvoje důležité volby, a musím říci, že jsme viděli řadu zlepšení," dodává Milan Cabrnoch. "Důležité je teď nesejít z cesty a pokračovat v ekonomických, sociálních a demokratizačních reformách tak, abychom se dostali dál i v asociační dohodě mezi EU a Arménií."
MUDr. Milan Cabrnoch

poslanec EP
předseda oblastního sdružení
člen regionální rady