27. dubna 2015

Zákaz sekání a řezání?

Na březnovém zastupitelstvu byla projednávána obecně závazná vyhláška o regulaci hlučných činností, která by měla být znovu projednána v červnu.

Pár občanů s panem senátorem navrhují, aby vyhláška omezovala používání travních sekaček, motorových pil apod. o nedělích a ve státních svátcích. Co když si, ale někdo potřebuje posekat trávník a ve všední den je do večera v práci a v sobotu prší? Nebo co lidé, kteří si prostě jiný den svoji zahrádku upravit nemohou? Budeme tu dělat zákazy a dávat pokuty? Každý nemá peníze na objednání zahradníka na všední den. Nebo snad největší zaměstnavatelé tohoto města pustí lidi z práce, když bude hezky, aby si udělali potřebnou práci na zahrádkách? A co takové zvonění kostela? Motorkáři? Letadla nad Žireckou Podstrání?

Štěkající psy necháme utratit? Pár psů udělá mnohdy více hluku než elektrická sekačka! Kolik decibelů bude povoleno? Kdo a jak to bude měřit? Do každé domácnosti nainstalujeme hlukometr a těm, kteří se budou při sexu moc hlasitě projevovat, přijede městská policie domluvit? Už dnes nás městská police stojí 30 000 Kč na den. Nemáme těch zákazů už moc? Zakazujme, regulujme a omezujme jen tak dál.

Tomáš Petřík

člen místní rady
člen oblastní rady