29. listopadu 2015

Opravíme jen půlku ulice?

Nedávno byla rekonstruována Preslova a Sládkova ulice. Když se podíváme do Preslovy ulice tak zjistíme, že byla opravena pouze z části.

Od  křižovatky po polikliniku je opravena celá, ale cca od polikliniky směrem k Hartskému potoku mají nový asfalt a  chodníky pouze občané levé části. Přitom celá komunikace i chodníky jsou v majetku města. Proč se tedy opravila pouze levá část? Že by nezbyl už materiál či peníze? Sládkova ulice, která směřuje hlavně ke  dvěma parkovištím budovy podnikového ředitelství největší dvorské firmy, byla opravena celá. Asi tato ulice měla větší prioritu. Oprava komunikace u Juty je pro vedení města a  politiky z  hnutí ANO 2011 asi důležitější než u Inzatu. (Nemovitosti Juty kolem Sládkovy ulice můžete vidět ve fotogalerii,pozemky jsou světle modře zbarveny.) Navíc do Preslovy ulice byl zákaz vjezdu s dodatkovou tabulkou "mimo vozidel Juty", takže manažeři si do Juty zajet auty mohli, ale někteří nemocní či handicapovaní občané se do ulice a zejména na polikliniku dostat nemohli.

Přitom by bylo důležitější opravit Preslovu ulici v  celé své délce parcelního čísla 3529/4 (tmavě modře zbarveno), což je až k  mostu přes Hartský potok. Protože podél Hartského potoka chodí spousta obyvatel ze Žižkova. Přes Schulzovy sady tudy chodí i  část obyvatel ze severovýchodní části města. Zde jsme se, ale bohužel opravy nedočkali. Cestou podél Hartského potoka se tedy budeme brodit dále bahnem. Možná se v budoucnu plánuje i oprava pravé části Preslovy ulice. Proč se to, ale neudělalo na jednou při jedné uzavírce?

Vedení města chystá v následujícím čísle NKR, vysvětlení a oprava i druhé části má být příští rok. Uvidíme co nám vedení sdělí. Ve městě je, ale spousta komunikací v mnohem horším stavu než byla Sládkova ulice vedoucí k ředitelství Juty. 

Tomáš Petřík

člen místní rady
člen oblastní rady