11. února 2019

Babiš se chová jako arogantní komunistický papaláš a nadčlověk

(FORUM 24) Městský úřad v Černošicích udělil podle médií premiéru Andreji Babišovi pokutu 200 000 Kč za porušení zákona o střetu zájmů. Babiš stále ovládá média ale i Agrofert, i když tvrdí, že nikoliv. Zdejší úředníci rozhodovali o této kauze z jednoho prostého důvodu. Průhonice, stejně jako osmdesát dalších obcí, spadají pod černošickou radnicí, která zastává pravomoci obce s rozšířenou působností (ORP) a de facto je pro ně okresním úřadem.

Předseda vlády se zachoval jako typický komunistický papaláš, když vzkázal černošickým úředníkům, aby se raději zabývali úklidem sněhu. Já bych zase pro změnu vzkázal Andreji Babišovi, že v Černošicích se o uklízení sněhu starají určitě lépe než jeho ministr dopravy Dan Ťok o udržování dálnice D1, která byla kvůli několika centimetrům sněhu dlouhé hodiny neprůjezdná.

Co je však ještě více zarážející, je Babišova bolševická zpupnost s jakou se vyjadřuje o státních zaměstnancích. Tito lidé dělají svoji práci a podle jejich názoru předseda vlády porušil zákon. Ten místo toho, aby řekl, že s rozhodnutím nesouhlasí a odvolá se, což by bylo v takové situaci normální, se chová jako komunistický aparátčík z dob neblahé rudé totality. Prostě pro něho zákony neplatí a on smí všechno. To je ovšem velmi špatný příklad pro všechny občany státu, jestliže jim premiér vzkazuje, že právo je tady jen pro někoho. Vždyť kdo jiný než on – čelný představitel státu, by měl jít příkladem v dodržování zákonů.

Jenomže ono by nás Babišovo chování ani nemělo překvapit. On pochází z prominentní komunistické rodiny, a tak má bolševické manýry hluboko v genech. Podle rozhodnutí bratislavského krajského soudu byl vedený oprávněně jako agent Státní bezpečnosti. A chtít po takovém člověku, aby respektoval obyčejné zásady slušného chování je, jak je vidět, zbytečné.

Michael Pánek

krajský zastupitel
místostarosta