Životopis

Moje rozhodnutí zapojit se do parlamentních voleb, je motivované snahou pomoci ODS dosáhnout optimálního výsledku, v rámci současné složité politické situace.

 

Narodila jsem se na Slovensku, původní profesí jsem grafička. V roce 1969 jsem se provdala za herce Jiřího Kodeta a zůstala v domácnosti. Mám dvě dospělé děti, dceru, herečku Báru Kodetovou, a syna, hudebníka Iana Kodeta.

Přes nesvobodu kolem nás jsme se snažili společně s manželem smysluplně prožívat svůj život a vytvořit našim dětem prostředí a pevné vazby, na které se mohly spolehnout. Stále zastávám názor, že dané slovo má platit i bez zákona, slušnost není slabost a krást se nesmí vyplácet.

V roce 1989 jsem v Praze 12,  spoluzakládala Občanské fórum a současně byla zvolena do zastupitelstva MČ Praha 12.

V roce 1992 jsem vstoupila do ODS a následně byla nepřetržitě volena do zastupitelstva MČ Praha 12 po dobu dvaceti let. Pracovala jsem jako zastupitelka a členka několika komisí rady MČ P 12, především pro rozvoj infrastruktury. Současně jsem pět let (1995 – 2000) pracovala jako oblastní manažerka ODS P 12.  Díky těmto dlouholetým zkušenostem se dobře orientuji v činnostech samosprávy a státní správy.

Po smrti manžela jsem vystudovala vysokou školu politologických studií CEVRO Institut v Praze, studijní obor Veřejná správa a v roce 2012 získala titul magistra. Souběžně se studiem jsem několik let pracovala v Nadačním fondu Plaváček na pozici vedoucí marketingu a public relations.

V roce 2009 jsem založila občanské sdružení Klub třetího tisíciletí, zaměřené na vzdělávání, sdružování a pomoc lidem, kteří cítí potřebu pro sebe a jiné něco smysluplného dělat.

ODS musí nutně projít sebereflexí a navázat na své tradiční hodnoty, s kterými vstupovala v roce 1991 na politickou scénu. Věřím, že se to podaří a z toho důvodu jsem také přijala nominaci MS Bubeneč – Dejvice. Demokracii je nutné uskutečňovat prostřednictvím zavedených politických stran, jiné způsoby znamenají chaos a rozvrat.