6. dubna 2024

Neberte dětem fotbalové hřiště

(Pětka) Reakce na otázku měsíce: Jaké je podle vás vhodné využití původního fotbalového hřiště v Hlubočepích?

Diskusi, kterou rozpoutalo současné vedení Prahy 5 o využití fotbalového hřiště, považuji za hloupou a diletantskou. Městská část a hlavní město Praha v uplynulých letech udělaly mnoho pro to, aby se do Hlubočep vrátil fotbal.

1. Hlavní město Praha směnilo pozemky se společností Central Group a zabránilo tak výstavbě bytových domů.

2. Hlavní město Praha svěřilo městské části takto získané pozemky s podmínkou, aby zde obnovila sportoviště – fotbalové hřiště.

3. V roce 2017 jsme uspořádali s místními obyvateli a fotbalovými kluby veřejnou debatu o fungování a využívání fotbalového hřiště.

4. V následujících letech vznikl na základě dohody s místními, ale i s ohledem na potřeby jednotlivých klubů projekt, který má od roku 2022 stavební povolení.

Po roce spánku se radnice probudila a organizuje podivné ankety. Na jedné straně je tedy mnohaletá spolupráce města a městské části, obnova fotbalového hřiště pro děti jak z Hlubočep, tak z celé Prahy 5, včetně multifunkčního hřiště s možností využívání místními obyvateli, na straně druhé je naprosto nejisté využívání tohoto prostoru a hazardování s vynaloženými finančními prostředky.

Ani se nedivím, že hlavní město začíná přemýšlet, že hřiště Praze 5 odsvěří.

Lukáš Herold, předseda klubu zastupitelů ODS

Lukáš Herold

místopředseda OS ODS Praha 5
předseda klubu ODS při zastupitelstvu MČ Praha 5

Štítky:
komentář