24. července 2012

TISKOVÁ ZPRÁVA

Oblastního sdružení ODS Rokycany ze dne 28. června 2012

 

Prohlášení předsedy OS ODS Rokycany Jana Šaška

k odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila

 

 

Odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila pro mě bylo šokem. Krok předsedy ODS a premiéra považuji za nepochopitelný, s prací ministra Pospíšila jsem byl spokojen, vykonal obrovský kus práce. Ústavní právo premiéra odvolávat a jmenovat ministry je svaté, ale tento krok je minimálně zvláštní a nesrozumitelný.

Z reakcí desítek členů ODS z Rokycanska, ale i z celého Plzeňského kraje, je jednoznačné, že tento krok působí silně negativně dovnitř ODS. Spolustraníci nevěří vysvětlením, kterými premiér odvolání zdůvodnil. Předpokládám, že se členská základna ODS za Jiřího Pospíšila silně postaví, rozhodně nezůstaneme sedět s rukama v klíně.

Oblastní sdružení ODS Rokycany již několikrát vyjádřilo plnou podporu ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi v jeho reformních krocích, které vedli k očištění, zefektivnění a nezávislosti české justice. Považovali jsme za neúnosné, aby se spekulovalo o odvolání politika, který vykazoval skutečně užitečnou činnost pro Českou republiku.

Současně registruji uvnitř členské základny i silnou podporu a vůli k tomu, aby se Jiří Pospíšil stal naším lídrem pro podzimní krajské volby v Plzeňském kraji.

 

 Bc. Jan Šašek

předseda Oblastního sdružení ODS Rokycany

místopředseda Regionálního sdružení ODS Plzeňského kraje

mobil: 604 568 371

e-mail: jansasek@seznam.cz

web: www.ods.cz/os.rokycany

Bc. Jan Šašek

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení