19. října 2012

ODS musí především řešit vlastní politiku, online rozhovor v Ústeckém deníku

Ústí nad Labem - Hostem online rozhovoru se čtenáři Ústeckého deníku byl volební lídr ODS Vladislav Raška. Čtenáři se ptali především na neúspěšné volby.

DOTAZ: Pane Raško, z těch idiotských útoků si vy, ani pan Žáček nic nedělejte, je to jen od zklamaných socanů, lidská závist nemá obdoby. Spíš nám řekněte, jak si představujete konstruktivní opozici na kraji? Děkuji.
17.10.2012 11:07
ODPOVĚĎ:Prostě naplnit jedno z hesel,které jsem nabízel v kampani samotné: TEN,KDO NEUMÍ PROHRÁVAT,NEMÁ PRÁVO VÍTĚZIT. Tedy jako zastupitelé navrhovat a prosazovat včetně věcné argumentace věci resp. řešení v řadě oblastí života lidí v Ústeckém kraji a neodmítat rozumné návrhy ostatních jen proto,že je předkládá někdo jiný.Já vím,že je to hodně obecná odpověď. Jinak děkuji za povzbuzení,pane O.
DOTAZ: Řekl jste v médiích, že ODS půjde do opozice. Znamená to, že se třeba ani nepokusíte dojednat koalici bez KSČM, kterou by tvořila například ODS, ČSSD a Severočeši. 29 mandátů by stačilo.
17.10.2012 10:56
ODPOVĚĎ:Jsme připraveni k jednání a jednáme. Vámi navrhovanou variantu osobně v tuto chvíli vidím jako nejméně pravděpodobnou.
DOTAZ: Kolik ODS v Ústeckém kraji dala do předvolební kampaně?
17.10.2012 10:54
ODPOVĚĎ:Schválený rozpočet regionálního sdružení byl cca 2,8 mil.Kč
DOTAZ: Jako lídr strany ve volbách jste totálně neuspěl. Co s tím? Už jednou jste neuspěl v senátních volbách, jaké z toho vyvodíte osobní závěry? Není na čase odejít z politiky?
17.10.2012 10:52
ODPOVĚĎ:Z volební porážky radost nemám, Alane. K životu stejně jako ve sportu porážky a vítězství patří.Ponaučení věřte vlastní mám.Osobní závěr pokud Vás opravdu zajímá je ten, že budu tak jako každý den prostě a jednoduše pracovat.
DOTAZ: Pane Raško, nejste i Vy sám takový Hans Christian Raška? Copak věříte tomu, že se změníte? a že voliče oblbnete? To se Vám možná podaří, až ti ústečtí veksláci z řad ODS, a že jich není málo, budou za své činy pravomocně odsouzeni a bude jim zabaven nakradený majetek. Zajeďte se podívat do Skorotic, tam si ta vekslácká elita postavila satelitní městečko, máte je tam všechny pěkně pohromadě!!! Uděláte s nimi něco nebo se jich také bojíte?
17.10.2012 10:47
ODPOVĚĎ:Pane xy, nejsem...Jsem Vladislav Raška. Pokud máte zájem tak hodně o mojí osobě a profesní historii bylo již napsáno. Nebojím se říkat svoje názory a nazývat věci pravým jménem. Žijeme v demokratickém státě a každý má nést odpovědnost a zodpovědnost (to není totéž) za svoje konání.Obecně věřím,že spravedlnost není slepá ...a to platí pro nás všechny.A ještě jedna poznámka, já ctím presumci nevinny!
DOTAZ: V jakých konkrétních bodech programu se jako strana rozhodně neshodnete s KSČM? Děkuji.
17.10.2012 10:39
ODPOVĚĎ:Vážený Jakube,programy obou těchto stran byly a jsou k dispozici a k porovnání. Najdete tam i odpověď.
DOTAZ: Pane Raško, věnujete se ještě nějakému sportu? Kdysi jste byl docela úspěšný basketbalistou, že? Možná by se ODS nějaký sportovní duch ve stylu fair play hodil...
17.10.2012 10:35
ODPOVĚĎ:Dobrý den,Jardo. Sportu se věnuji nadále. Basketbalu už tolik ne, pokud neberu fandovství BK Děčín, ale plavu, hraji tenis...prostě se snažím aktivně odpočívat. Ze sportu Vámi uvedené fair play uplatňuji jak v osobním tak profesním životě.
DOTAZ: Co říkáte na stavbu domu poslance ODS Jana Kubaty u Habrovického rybníka, dříve městského koupaliště? pro Ústečany? Jistě víte o kauze jeho opravy a jasně cinklého prodeje (jestli ne, v redakci jistě vysvětlí).. Další výsměch lidem z ODS do tváře normálních lidí
17.10.2012 10:30
ODPOVĚĎ:Konkrétní informace mám a pan Mgr. J.Kubata se k celé záležitosti konkrétně a věcně vyjádřil.
DOTAZ: Kam se poděl a uklidili jste před volbami pana Šulce? Taky jedna z provařených postav z ROP Severozápad, kde se kradli desítky až stovky asi milionů, na ředitele si vytáhl už dávno provařeného a prověřeného známého Kušnirze a teď se podle sebe strašně diví, co se vše dělo... Můj názor - ve vězení by měl být i Šulc! Jenom další facka ODS normálním lidem..
17.10.2012 10:22
ODPOVĚĎ:Ing.Jiří Šulc je poslancem Parlamentu ČR.
DOTAZ: Jste pro, aby se státní zakázky zveřejňovali? A co řikáte na zrušení imunity, a příspěvků. Byl by jste pro zavést zkušební dobu u premiéra. Proč v ministerstvu nejsou lidi, kteří tomu rozumí odborníci?
17.10.2012 10:19
ODPOVĚĎ:ad 1) ANO, ad 2) ANO,NE, ad 3)NE, ad 4)drtivá většina zaměstnanců ministerstev jsou lidé na svých místech. Nevím ovšem jestli jste neměl na mysli samotné ministry !?
DOTAZ: Dobrý den, chci se zeptat jestli se shodujete s výroky pana Nečase... A co řikáte na korupci nebo to že lidi volili ČSSD ikdyž všichni vědí že u nich byl pan Rath jenž údajně má miliony v podlaze a ve vínku?
17.10.2012 10:15
ODPOVĚĎ:ODS musí především řešit vlastní politiku a nabídku voličům pro příští politická klání. Cesta poukazování na chyby či omyly ostatních ano,ale to musí býti až na druhém, třetím místě....
DOTAZ: Chystá na základě volebního propadáku regionální ODS nějakou personální obrodu nebo se stále budete jen vymlouvat na vládní politiku? Lidé na kandidátce jako Vonka (tunelování ROPu předraženými a neefektivními projekty kolem Brany do Cech), Žáček (hospodský, který toleruje zlodějiny ve své hospodě a zřejmě sám podvádí při volbách) a řada dalších vykuků totiž slušnému pravicovému voliči neumožňují odeesku volit. A o reformách ten debakl rozhodně není.
17.10.2012 10:09
ODPOVĚĎ:Přeji dobrý den,Miroslave. Moje vyjádření k výsledku voleb byla již medializovaná na regionální úrovni, tak tedy jen opakuji,že "výmluva" na vládní politiku je pouze jeden z důvodů našeho neúspěchu.Analýzu voleb a případné vyvození závěrů provedeme...určitě bude předmětem jednání sněmů včetně toho regionálního.
DOTAZ: Pane Raško. když dnes europoslanec za ODS Zahradil říká, že kmotří v ODS rozhodovali i kdo bude uklízečka, tak tím možná nevědomky přiznává, že rozhodovali i o pořadí na kandidátkách, tedy i do Evropského parlamentu. Můžete jeho slova vyvrátit když na svoji čest prohlásíte, že Krajská kandidátka ve které jste byl jedničkou, ani žádné před tím, nepodléhaly kmotrovskému odsouhlasení. Pokud se čestně přiznáte, že jste věděl jak to chodí, tak se tím automaticky přihlásíte k odpovědnosti za vytvoření mocenského vlivu kmotrů, neboť by kmotři bez lidí zištně ochotných či zištně vystrašených se ozvat nic nezmohli. Tak jak jste na tom?
17.10.2012 10:04
ODPOVĚĎ:Přeji hezký dobrý den. Pane Štváne,kandidátní listina pro krajské volby byla schválena 25.ledna t.r. a to tajnou volbou delegátů regionálního sněmu. Jednotlivé nominace kandidátů z oblastí (celkem jich je v Ústeckém kraji 8) prošly rovněž volbami na místní a oblastní úrovni. Komentovat výroky pana Zahradila nebudu.
Ing. Vladislav Raška

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
zastupitel statutárního města

Štítky:
tisková zpráva