3. října 2020

Milan Bouzek končí v radě, nahradí ho Petr Šiška

(Noviny Prahy 16) Dlouholetý radotínský radní Milan Bouzek ukončil své působení v Radě městské části Praha 16. „Skončit jsem chtěl už po posledních volbách, ale se starostou Karlem Hanzlíkem jsme se dohodli, že budu dohlížet na dokončení výstavby kanalizace a dalších sítí v lokalitě Zderazská,“ říká radní, který byl od roku 2006 neuvolněným místostarostou. Na pozici radního jej vystřídá zastupitel Petr Šiška.

Milan Bouzek je členem radotínského zastupitelstva od roku 1994. Jakožto stavební inženýr se věnoval především svému oboru.

Kromě toho jsem posuzoval a schvaloval také majetkové záležitosti jako například prodej obecních domů, ceny stavebních prací, prodej obecních pozemků či rozpočet městské části,“ říká Milan Bouzek. Na radnici postupně spolupracoval se všemi polistopadovými starosty. S nedávno zesnulým Jiřím Holubem společně vyjednávali odvedení tranzitní dopravy na Pražský okruh. „Rád vzpomínám také na léta, kdy radnici vedla Hana Žižková, předchůdkyně Karla Hanzlíka. V její éře jsme po povodních v roce 2002 spustili budování protipovodňových zdí,“ vzpomíná Milan Bouzek. Z pozice místostarosty dohlížel také na budování inženýrských sítí a nových komunikací. Svůj čas věnoval rovněž zateplení starého sídliště, výstavbě sportovní haly a v posledních letech se zaměřil na přípravu Centra Radotín i na koordinaci modernizace železniční tratě.

Radotín se podle mého názoru v posledních letech proměnil na místo, na které mohou být radotínští občané právem hrdí. Z dříve průmyslové obce se stal městskou částí s pestrou nabídkou sportovního i kulturního vyžití. To všechno díky týmům okolo starosty Holuba, starostky Žižkové a stávajícího starosty Hanzlíka, jejichž členem jsem měl tu čest být,“ uvádí Milan Bouzek.

Jaké jsou další plány třiasedmdesátiletého bývalého místostarosty Radotína? „Svým dětem budu pomáhat s rozvojem naší rodinné firmy. Jsem také předsedou místního vodáckého klubu, který hodlám dále rozvíjet. A budu se věnovat své velké zálibě, kterou je cestování s batohem na zádech po Asii,“ uzavírá Milan Bouzek, jenž letos plánoval návštěvu Vietnamu a Barmy. Koronavirus však jeho plány odložil.

Milan Bouzek

člen MS Radotín

Štítky:
tisková zpráva