3. října 2014

Rozhovor s kandidátkou č. 2

Proč kandidujete do zastupitelstva města ?

Já se o komunální politiku aktivně zabývám asi 12 let. V té době jsem zakládala spolu s realizačním týmem tady ve Dvoře neziskovou organizaci, mateřské centrum Žirafa. Vynakládala jsem veškerý svůj čas a energii pro práci v té neziskovce, nevadilo mně to a dělala jsem to ráda. Jelikož už mi děti začali odrůstat, ráda bych ovlivňovala komunální politiku prací v zastupitelstvu města.

Proč zrovna za ODS ?

Já jsem v pravicovém prostředí vyrůstala a s ideou ODS se plně ztotožňuji, samozřejmě i já jsem si prošla zklamáním z éry pana Topolánka a potom pana Nečase, ale ustála jsem to. ODS to také ustála jsem za to ráda, a jsem ráda, že se ODS zbavila veškerých kmotrů a různých prospěchářů a jak řekl pan Fiala na posledním kongresu ODS, ve straně už stejně není co ukrást, takže věřím, že v ní zbyli jen samí slušní, poctiví a pracovití lidi. A že ODS ukáže, že má svoje silné místo v naší politické scéně.

Co si myslíte, že se za poslední 4 roky podařilo ODS splnit ?

Myslím si, že ODS, se podařilo z posledního volebního programu splnit podstatnou část. Hlavní byly asi vodovody a kanalizace, které se podařilo dostat pod správu města a snížení ceny vodného. Dalším bodem splněným je vyhláška o zákazu hazardu na území Dvora. Potom je to spousta investičních akcích v našem městě, jako rekonstrukce ulic Smetanova a 28. října. Co se ODS nepodařilo a co mě hodně mrzí je dokončení rekonstrukce koupaliště, ale věřím, že již v tomto volebním období k tomu dojde.

Jak chcete ovlivňovat vývoj města, budete-li zvolena zastupitelkou ?

Já bych chtěla lidem ve Dvoře říct, aby pochopili, že to společné je vlastně hodně důležité. Že je hodně důležité kam a jak chodí do práce, že je důležité kam vodí své děti do škol a školek, kam chodí sportovat, kam chodí za zábavou, kam chodí nakupovat. Chtěla bych, aby všechny tyto věci ve Dvoře fungovaly, aby byly v pořádku a pokud možno se správným směrem rozvíjely. Potom bych taky ráda podporovala spolky v našem městě, protože vím, že v naší občanské základně je spousta pracovitých a nápaditých lidí, kteří můžou náš kulturní a společenský život hodně obohatit.

Jaké je Vaše životní krédo ?

Moje životní krédo, chtěla bych být dobrým vzorem pro svoje děti.  

Dana Bohutínská

členka místní rady
členka oblastního smírčího výboru