30. května 2013

Krajská koalice stále nemá programové prohlášení, ODS zveřejnila vlastní požadavky

Vládnoucí koalice ČSSD a KDU ČSL s faktickou podporou komunistů má problémy. Opoziční zastupitelé vidí hlavní nedostatek v absenci programového prohlášení rady. Není tak podle nich jasné, v čem vidí kraj své priority.

„Občané mají právo vědět, jaké má koalice plány a co ze svého programu chtějí radní prosadit. Populistické předvolební sliby lidovců se vytratily a dnes o nich raději mlčí, stejně jako o vládě s podporou komunistů,“ upozorňuje předseda krajského klubu zastupitelů ODS Jiří Crha.

Opoziční zastupitelé proto zveřejnily pět požadavků, které adresovali krajským radním. Kromě zveřejnění programového prohlášení Rady požadují primárně změnu struktury rozpočtu kraje tak, aby byla v budoucích letech výrazně navýšena podpora v oblasti silnic. Dále chtějí, aby kraj zveřejnil model dluhového zatížení kraje v letech 2013 až 2020, a také informoval veřejnost o průběhu prací na Zásadách územního rozvoje a o dalším postupu v otázce konkurence na železnici. „Věřím, že radní naše návrhy při své práci zohlední, všechno jsou to témata, na kterých by měla panovat shoda napříč politickým spektrem,“ uvedl Crha.

Ing. Jiří Crha

předseda krajského Klubu zastupitelů ODS