8. února 2022

Ostravská ODS do komunálních voleb SPOLU

(www.ods.cz/region.moravskoslezsky) Ostravská ODS dnes schválila koaliční projekt SPOLU složený ze zástupců ODS, KDU-ČSL a TOP 09 pro nadcházející komunální volby.

Kandidátem na primátora byl zvolen Jan Dohnal, předseda ostravské ODS a místostarosta Ostravy - Jihu, který bude mít ve svém týmu například stávajícího náměstka primátora Miroslava Svozila či bývalého náměstka primátora Vladimíra Cigánka.

Na druhém místě kandidátní listiny by měl být zástupce KDU-ČSL. Součástí kandidátní listiny budou rovněž zástupci ostravské TOP 09.

Jan Dohnal: „Obě další strany si případnou účast na koaličním projektu SPOLU musí ještě schválit ve svých stranách, nicméně věřím, že jsme se na zásadních věcech prakticky domluvili. Je třeba si uvědomit, že se jedná o spolupráci tří pravicových stran, které dnes navíc úspěšně spolupracují na vládní úrovni. Budeme chtít obdobnou spolupráci dohodnout i ve velkých městských obvodech, a to na Jihu, Moravské Ostravě nebo v Porubě,“

Do půlky března by mělo dojít k podpisu předvolební koaliční smlouvy a následně k představení samotného volebního programu.

Mgr. Jan Dohnal

předseda OS ODS Ostrava
místostarosta Ostravy - Jih