11. září 2013

Chceme slušný stát. ODS zahájila svou kampaň

Jednička ODS na Vysočině Jana Fischerová dnes spolu s kandidátkou ODS na premiérku Miroslavou Němcovou a s ostatními krajskými lídry zahájila kampaň ODS pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny.

„Nadcházející volby budou velmi důležité z hlediska dalšího směřování naší země. Jako občanští demokraté přicházíme s programem, který je určen všem slušným a pracovitým lidem, kterým záleží na budoucnosti naší země. Chceme stát, který je slušný ke svým občanům a neplete se jim zbytečně do života. Chceme dobré podmínky pro firmy a živnostníky, a tím i dostatek šancí pro všechny, kteří chtějí pracovat. Chceme podpořit mladé rodiny i naše seniory, a naopak nechceme podporovat ty, kteří se snaží žít na účet druhých,“ shrnuje hlavní priority vysočinské ODS Jana Fischerová.

Ke své kandidatuře pak dodává: „Je pro mě čest být lídrem ODS na Vysočině. S plnou zodpovědností toto přejímám od paní Miroslavy Němcové. To nejcennější, s čím do nadcházejících parlamentních voleb jdeme, jsou právě jednotliví lidé na kandidátce ODS, lidé, kteří mají důvěru občanů.“

Sama kandidátka ODS na premiérku Miroslava Němcová svou nástupkyni v pozici jedničky na Vysočině jednoznačně podporuje. „Za tu řadu let, co jsem měla tu čest s Janou Fischerovou spolupracovat, jsem poznala, že je to poctivá, slušná a pracovitá žena,“ říká Miroslava Němcová.

Primátor i sedm starostů

Kandidátka ODS na Vysočině je nabitá silnými osobnostmi. Hned za bývalou starostkou Havlíčkova Brodu Janou Fischerovou je zkušený primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal, za kterým následují oblíbení starostové Pelhřimova a Velkého Meziříčí Leopold Bambula a Radovan Necid. První pětici kandidátů pak uzavírá Martina Bártová, šéfka občanského sdružení STŘED, které se zaměřuje mimo jiné na prevenci kriminality mladistvých a sociální asistenci.

„Pro letošní volby se nám podařilo sestavit silnou a hlavně důvěryhodnou kandidátku,“ zdůrazňuje předseda ODS na Vysočině, senátor Miloš Vystrčil, který dodává: „Z celkem dvaceti kandidátů je sedm současných starostů, tři místostarostové i jediný vysočinský primátor. A dále například dva ředitelé základních škol či ředitelka obecně prospěšné společnosti. ODS tak nabízí zkušené lidi, kteří již v praxi potvrdili své kvality a schopnosti.“

 

Kontakty

Jana Fischerová Miloš Vystrčil
Tel: 606 117 899                 Tel: 606 767 544
E-mail: info@janafischerova.cz E-mail: milos@vystrcil.cz

 

Jana FischerováIng. Jana Fischerová, CSc.

Vystudovaná projektantka z ČVUT Jana Fischerová začínala jako vysokoškolská a středoškolská učitelka. Po sametové revoluci se vrhla do podnikání, když si založila úspěšnou cestovní kancelář. Od roku 1994 je zastupitelkou Havlíčkova Brodu, kterému v letech 2006 až 2010 starostovala.

V roce 2010 ji voliči svými kroužky vyslali do Poslanecké sněmovny až z dvanáctého místa na kandidátce. V parlamentu se zaměřila na problémy cestovního ruchu a regionálního rozvoje. Zkušenosti sbírala nejen u nás, ale i v Evropě. Od roku 1998 pracovala na různých úrovních v Radě Evropy a v letech 2010 až 2012 hájila české barvy z pozice místopředsedkyně Komory regionů této mezinárodní organizace.

Janě Fischerové je 58 let. Hovoří čtyřmi světovými jazyky, jako akreditovaná soudní tlumočnice německy a dále pak i anglicky, rusky a francouzsky.

 

Kandidátka ODS na Vysočině

1. Ing. Jana Fischerová, CSc.
58 let, majitelka cestovní kanceláře, Havlíčkův Brod

2. Ing. Jaroslav Vymazal
58 let, primátor Jihlavy, Jihlava

3. Leopold Bambula
 74 let, starosta Pelhřimova, Pelhřimov

4. Ing. Radovan Necid
46 let, starosta Velkého Meziříčí, Velké Meziříčí

5. Mgr. Martina Bártová
49 let, ředitelka občanského sdružení STŘED, Třebíč

6. Mgr. Jan Tecl
50 let, starosta Havlíčkova Brodu, Havlíčkův Brod

7. Mgr. Jiří Kučera
65 let, starosta Humpolce, Humpolec

8. MUDr. Jan Mokříš
42 let, dětský lékař a kardiolog, Žďár nad Sázavou

9. Bc. Alena Hostašová
50 let, ředitelka o.p.s. Denní centrum Barevný svět, Myslibořice

10. Eva Krpálková
57 let, ředitelka Jihlavských listů, Jihlava

11. Ing. Tomáš Dufek
46 let, místostarosta Pelhřimova, Pelhřimov

12. Miloslav Černý
57 let, starosta Velké Losenice, Velká Losenice

13. Mgr. Ota Benc
48 let, ředitel základní školy, Přibyslav

14. Stanislav Jirků
61 let, starosta Brtnice, Brtnice

15. Ing. Zdeněk Trnka
42 let, majitel stanice technické kontroly, Heraltice

16. PaedDr. Jaroslav Ptáček
53 let, ředitel základní školy, Žďár nad Sázavou

17. Hana Müllerová
60 let, místostarostka Telče, Telč

18. Ing. Zdeněk Janovský
56 let, místostarosta Chotěboře, Chotěboř

19. Mgr. Milan Šmíd
61 let, starosta Žirovnice, Žirovnice

20. Ing. Pavel Nevrkla
32 let, zaměstnanec společnosti zabývající se informačními technologiemi, Jemnice

Kandidátka podrobněji: www.ods.cz/volby2013/kandidatni-listina/vysocina 

Ing. Jana Fischerová, CSc.

lídr ODS pro volby do PS PČR na Vysočině