3. dubna 2019

Město přispěje klubům na sportoviště téměř pěti miliony

díky dotaci města si budou moci své zázemí opravit hradečtí modeláři, lepší podmínky budou mít diváci na atletickém stadionu TJ Sokol, v modernizaci šaten bude moci ve své hale pokračovat TJ Slavia v Orlické Kotlině. Necelými pěti miliony letos město Hradec Králové podpoří údržbu a investice do téměř dvaceti sportovišť, které nejsou v jeho majetku.

Město Hradec Králové každoročně pomáhá sportovním klubům nebo tělovýchovným jednotám udržovat své areály a jejich vybavení. „Ne každý klub má tak silné finanční zázemí, aby mohl svůj stadion či tělocvičnu opravovat a modernizovat z vlastních prostředků. Město má pro tyto případy speciální dotační titul s jasnými pravidly, každoročně tak dostanou alespoň část potřebných financí,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Rada města v úterý podpořila projekty na modernizaci hradeckých sportovišť, které nepatří městu, ve výši téměř 4,7 milionů korun. Dotace, jejichž výše přesahuje padesát tisíc korun, bude muset ještě finálně schválit hradecké zastupitelstvo na svém zasedání 30. dubna. Výběrová komise obdržela od 17 klubů žádosti o dotaci na 22 projektů. Mezi úspěšné žadatele patří Box Club Hradec Králové na mobilní tréninkový ring, vodácká jednota DTJ na přívěs pro přepravu lodí, doporučení k finanční podpoře dostala oprava fasády orlovny v ulici Jana Koziny nebo údržba a rekonstrukce trávníků pro fotbalisty z Třebše a Malšovy Lhoty. Sokolové z Eliščina nábřeží v případě schválení zastupitelstva budou moci zastřešit prostor pro diváky na atletickém stadionu, vybudovat zázemí pro pořádání soutěží a provést opravy uvnitř sokolovny. Druhou etapou bude moci TJ Slavia pokračovat v rekonstrukci šaten ve své hale v Orlické Kotlině.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Prof.PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

primátor statutárního města Hradec Králové