První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija na návštěvě v Ostravě
23. května 2016

Jakub Unucka: První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija na návštěvě v Ostravě

Moravskoslezská ODS: Nasloucháme aktivním a pracovitým lidem a pomáháme jim.

Pozvání moravskoslezské ODS přijala místopředsedkyně občanských demokratů Alexandra Udženija, aby zde vedla seminář v start-upovém inkubátoru Impact HUB a diskutovala s podnikateli přímo ve firmách.

Návštěvu doprovázeli lídr ODS krajských voleb Jakub Unucka a dvojka kandidátky Vladimír Návrat. „Jsem rád, když konkrétně slyším, co v našem kraji zlepšit. Proto si každého setkání s lidmi, kteří chtějí posunout věci k lepšímu nesmírně vážím. Máme konkrétní program, konkrétní řešení, aby se u nás žilo lépe. Alexandra Udženija se věnuje podpoře podnikání a start-upům, které jsou pro náš kraj klíčové. Jsem rád, že se  s námi o svoje zkušenosti podělila," říká lídr ODS krajských voleb Jakub Unucka, který sám podniká a řídí ostravskou firmu GABEN, která na inovacích založila své know-how.

Podpora zejména mladých podnikatelů a start-upů je dlouhodobým programem ODS . „Obdivuji všechny aktivní lidi, kteří se pouští do podnikání. Právě Start-upy mohou být motorem aplikace nejnovějších technologií a tím pádem budoucího ekonomického růstu např. po vzoru Izraele a dalších menších zemí velikosti ČR. Z vlastní zkušenosti také vím, jak je to v dnešní době těžké: vláda pořád přichází s novými nápady, jak znepříjemnit život a omezit svobodu. Dnes jsem potkala úžasné mladé lidi, kteří jsou plní nadšení a odhodlání, mluvili jsme ale i o tom, co je brzdí: zbytečné papírování, vysoké daně, špatně nastavené vzdělávání. Pracuji na tom, aby to bylo lepší,“ řekla Alexandra Udženija.

Ing. Jakub Unucka, MBA

předseda oblastního sdružení