Mgr. Zdenka Vachková

místopředsedkyně místního sdružení
pověřená správou MS
krajská zastupitelka
zastupitelka města
členka regionální rady
místopředsedkyně oblastního sdružení

Životopis

Přála bych si, aby se mladí lidé po zkušené vraceli domů do Ústeckého kraje a našli zde všechno, co ke šťastnému životu potřebují: práci, bydlení, kvalitní vzdělání, sportovní a kulturní vyžití a také krásnou přírodu.  

Narodila jsem se v Roudnici nad Labem, vystudovala zdejší gymnázium, ale maturitu jsem složila také na střední škole The Pennington School v New Jersey. Roční stipendijní pobyt mě obohatil nejen jazykově, ale především cennými zkušenostmi. Ve studiích jsem pokračovala na Technické univerzitě v Liberci, kde jsem se věnovala cizím jazykům. Během školy jsem jako dobrovolník jezdila opravovat středověké památky do Francie a dále rozšiřovala své obzory. Po promoci jsem pracovala jako vedoucí kabiny v ČSA a díky tomu procestovala celý svět.

Cestování zůstalo mou vášní, a i když dnes navštěvuji se svou rodinou bezpečnější destinace, nikdy si nenechám ujít jedinou příležitost poznat novou zemi a její kulturu. Narození první dcery ukončilo mé věčné létání a já jsem nastoupila do školství. Na Gymnáziu v Roudnici nad Labem učím angličtinu a francouzštinu již 14 let a musím říct, že máme skvělou mladou generaci. Svou práci mám ráda, každodenní interakce s inteligentními dětmi mě naplňuje a baví. 

Mám dvě dcery, které jsou mému srdci nejdražší. Hodně čtu, denně běhám, ráda tancuji. Často jezdím na kole a kolečkových bruslích, v zimě na lyžích a běžkách. Jsem vegetariánka, ale pravidelně mě potkáte u kávy a dortu.  

V politice se aktivně zapojuji proto, že nechci jen kritizovat a nečinně přihlížet tomu, co se mi nelíbí. Členkou ODS jsem od roku 2011, poslední dva roky jsem opoziční zastupitelkou města Roudnice nad Labem.