7. srpna 2022

1. MGR. ZDENKA VACHKOVÁ

Kandidátkou na starostku za koalici stran ODS a KDU-ČSL je Zdenka Vachková. Její priority do komunálních voleb jsou školství, sociální a rodinná politika.
„Přála bych si Roudnici nad Labem, která podporuje aktivní a schopné lidi, poskytuje veškeré sociální zázemí starším a slabším a zabezpečuje takové podmínky pro rodiny, aby se i mladí lidé po studiích mohli vracet domů do rodného města. Aby zde každý našel to, co ke šťastnému životu potřebuje: bydlení, práci, kvalitní vzdělání, dostupnou zdravotní a sociální péči, sportovní a kulturní vyžití a také krásné prostředí.“
Zdenka Vachková učí na roudnickém gymnáziu angličtinu a francouzštinu od roku 2007. V současné době je také zastupitelkou Ústeckého kraje, kde působí ve funkci předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Spolu s krajskými kolegy již úspěšně prosadila několik investičních záměrů, které putují přímo do Roudnice nad Labem.
Se svým manželem vychovává dvě dcery, miluje také sport, cestování a tanec.