23. listopadu 2019

Veřejná debata s Petrem Pavlem

Třicet let od výročí sametové revoluce, dvacet let od vstupu České republiky do Severoatlantické aliance a patnáct let od vstupu ČR do Evropské unie. Tato tři významná výročí, která si v letošním roce připomínáme, byla tématem veřejné debaty s armádním generálem Ing. Petrem Pavlem, M.A.

Akce pořádaná místním sdružením ODS se uskutečnila v úterý 12. listopadu v sále Městské knihovny v Roudnici nad Labem a těšila se zájmu více než sto dvaceti lidí ve věkovém rozmezí deset až devadesát dva let.

Bývalý předseda Vojenského výboru NATO a ještě předtím náčelník Generálního štábu Armády České republiky odpovídal na četné otázky publika tak poutavě a fundovaně, že dvě hodiny uplynuly jako voda a zdaleka jsme se nedrželi jen tří předem avizovaných témat. Přišla řeč například na naši armádu a činnost NATO, Rusko, Čínu, USA, Sýrii i brexit.

Petr Pavel dokázal přítomné přesvědčit o tom, že na každý problém je třeba pohlížet z různých úhlů, že svět není ani zdaleka černobílý a že i odborník světového formátu může obyčejným lidem přiblížit dění ve velkém světě bez arogance a pomluv.

Mockrát děkujeme panu generálovi za podnětný večer a držíme palce v jeho dalších počinech.