28. listopadu 2017

ODS Praha : Pražskou ODS vede Portlík. Udženija má pokračovat ve vedení strany

(www.ods.cz/region.prazsky) Občanští demokraté dnes volili vedení pražské organizace. Novým předsedou se stal 1.místopředseda a úspěšný komunální politik Tomáš Portlík. Šéfka pražských zastupitelů ODS Alexandra Udženija bude na lednovém kongresu obhajovat post 1. místopředsedkyně strany.

„ODS přežila klinickou smrt a dokázala se vrátit na pozici silné parlamentní strany. Věřím, že uděláme comeback a příští rok budeme vládnoucí stranou v Praze.  Jsem připravený tomu dát maximum. Praha stagnuje a stává se z ní špatně spravovaný skanzen, kterému ujíždí vlak. To musíme změnit a nasměrovat ji mezi moderní evropské metropole, kam bezesporu patří. Pražská ODS na to má energii, kompetenci i profesionální tým,“ shrnul svojí vizi pro vedení pražské ODS Tomáš Portlík.

„Ve sněmovních volbách masivně zvítězila antisystémová hnutí. ODS jako jediná z tradičních demokratických stran naopak dokázala svůj mandát posílit. Vnímám to jako obrovský závazek pro obranu demokratických a konzervativních hodnot, které ohrožuje zejména tichá koalice KSČM, SPD a hnutí ANO. Proto chci pokračovat ve své dosavadní práci a vážím si důvěry, kterou mi znovu dali kolegové z pražské ODS,“ komentuje svou nominaci na 1. místopředsedkyni ODS Alexandra Udženija.

Ve vedení pražské organizace budou v následujících dvou letech pracovat zkušené i nové tváře. Regionální sněm zvolil 1. místopředsedou Jiřího Zajace. Řadovými místopředsedy se stali Jaroslava Janderová z Prahy 1, Jaroslav Míth z Prahy 4 a Vojtěch Kos z Prahy 12.

Tomáš Portlík je zkušený politik pražské ODS a místostarosta Prahy 9. Vystudoval obor mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Působil v soukromých i veřejných obchodních společnostech. Jako předseda volebního štábu letos vedl úspěšnou kampaň pražské ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.