RNDr. Miloš Vystrčil

586 01  Jihlava

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Miloš Vystrčil se narodil 10. srpna 1960 v Dačicích a celý život žije v Telči. Po ukončení studia matematiky a fyziky na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně, kde získal titul RNDr., nastoupil v roce 1985 jako učitel na Gymnázium Otokara Březiny v Telči. Od roku 1992 vykonával funkci zástupce ředitele školy. V roce 1998 byl zvolen starostou, mezi lety 2004 a 2008 pak působil jako hejtman Kraje Vysočina. Od roku 2009 do roku 2021 byl akademickým pracovníkem na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě. Roku 2010 se stal členem Senátu Parlamentu ČR za občanské demokraty, kde byl nejdříve mezi lety 2014 a 2016 předsedou Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí a pak působil od roku 2016 do roku 2020 v pozici předsedy senátorského klubu Občanské demokratické strany. Od roku 2020 je předsedou Senátu. Členem ODS je od roku 1991. Miloš Vystrčil je ženatý a má dvě dospělé dcery a 5 vnoučat. Mezi jeho zájmy patří folková a trampská hudba, přírodovědná literatura a sport.

Fotky pro tisk

m-vystrcil-ak-01-tisk-01.jpg