9. dubna 2022

Předsednictvo ODS je kompletní

(www.ods.cz) ​​​​​​​Delegáti 30. kongresu ODS po zvolení předsedy ODS Petra Fialy a 1. místopředsedy Občanské demokratické strany Zbyňka Stanjury vybrali také čtyři místopředsedy strany. Mezi členy předsednictva ODS byli zvoleni: Martin Baxa se ziskem 425 hlasů, Martin Kupka se ziskem 470 hlasů, Alexandr Vondra se ziskem 482 hlasů a Zdeněk Zajíček se ziskem 458 hlasů. Celkem bylo odevzdáno 518 platných hlasovacích lístků.

Martin Baxa po zvolení nastínil svůj cíl v nově zvoleném předsednictvu: „Děkuji delegátům za důvěru. Ve vedení se budu chtít vedle vládních záležitostí věnovat také přípravě na komunální volby. Máme po celé zemi tisíce výborných zastupitelů a stovky skvělých starostů. Na podzim jich můžeme mít ještě mnohem více. Na české scéně není žádná politická síla, která by více než my aspirovala na pozici jedničky v komunální politice.“

Martin Kupka uvedl: „Děkuji za velkou podporu delegátům! Moc rád se budu podílet na další práci politické strany, která má i v těžkých dobách na prvním místě odpovědnost a službu veřejnosti.“

„Rád bych poděkoval delegátům za důvěru. Chci usilovat o domácí soudržnost, bezpečnostní odolnost a sounáležitost Západu – to jsou klíčové politické cíle, které musíme sledovat a prosazovat,“ doplnil Alexandr Vondra.

„Je pro mě velkou ctí, že jsem byl zvolen do nejvyššího vedení občanských demokratů v čele s Petrem Fialou. Nabídl jsem delegátům, že vedle práce v oblasti digitalizace, legislativy a podpory podnikání, převezmu svůj díl odpovědnosti v pomyslné záloze, ať již při přípravě podzimních komunálních a senátních voleb, ve vnitrostranické komunikaci nebo v oblasti vzdělávání. Je to pro mě nová výzva, kterou po 30 letech v ODS přijímám s veškerým respektem a pokorou,“ uzavřel Zdeněk Zajíček.