16. srpna 2019

Ministr Kremlík „úspěšně“ pokračuje v rozkladu celého resortu dopravy

(www.ods.cz) Ani nástup nového ministra dopravy Kremlíka a jeho prvních 100 dnů ve funkci neodvrátily stupňující se chaos v resortu dopravy. „Bohužel konec ministra Ťoka neznamená konec obřích problémů na ministerstvu dopravy. Naopak ministrovi Kremlíkovi se některé z nich ještě podařilo dál eskalovat. Dovolili jsme si dnes u příležitosti ministrova vlastního bilancování sestavit seznam těch nejzásadnějších,“ říká poslanec a dopravní expert ODS Stanislav Blaha.

1. Personální chaos na ŘSD: ministr Kremlík už dvakrát vyměnil GŘ ŘSD.

2. Personální chaos v ČD: ministr Kremlík vyměnil GŘ ČD (s tím, že odvolaný Kupec byl v té funkci jen 9 měsíců).

3. Mýto: a) Ministr Kremlík zásadně otočil v platbě mýtného na silnicích prvních tříd a porušil slib svého předchůdce i premiéra starostům, hejtmanům a prezidentovi, že se na nich mýto vybírat nebude. b) Ministr Kremlík nenabízí řešení právní nejistoty kolem výběru nového provozovatele mýtného systému po poslední sérii rozsudků Krajského soudu v Brně. c) Ministr Kremlík neřeší fiasko tendru na administrátora mýtného systému.

4. Ministr Kremlík způsobil mnohamilionovou škodu, když nechal na přání premiéra odložit termín zúžení D1 v úseku Chodov - Modletice o 48 hodin 90 minut před začátkem stavebních prací.

5. Ministr Kremlík se úspěšně vyhýbá Poslanecké sněmovně během interpelací i televizním diskusím (prázdná židle v OVM).

6. Ministr Kremlík, nejenže nerozváží slibovanou vodu v kolonách na D1 na motorkách, jak slíbil, ale ještě celé léto nechává D1 v jednom pruhu navzdory původním slibům, což vede k téměř každodennímu kolapsu v úseku u Velkého Meziříčí.

Stanislav Blaha

poslanec PČR
člen výkonné rady
starosta města
předseda regionálního sdružení