Karel Kratochvíl

člen regionální rady
zastupitel města
místopředseda oblastního sdružení
předseda místního sdružení
pověřený pokladník

Životopis

Humpolec na Vysočině je městem, kde jsem se roku 1971 narodil a kde jsem prožil velkou část života. Po základní škole jsem nastoupil na střední školu ve strojírenském oboru, kde jsem v roce 1989 odmaturoval. Pár let jsem prožil v Olomouci, kde jsem pracoval v knižním nakladatelství a kde vznikl základ pro moji budoucí profesi, tj. majitel knihkupectví, kterým jsem již devatenáct let.

Od roku 2006, kdy jsem vstoupil do ODS, jsem i za tuto stranu v Humpolci zastupitelem. Po úspěšných komunálních volbách jsem se stal starostou města. Od roku 1990, po prvních svobodných volbách, jsem již třetím starostou zvoleným za tuto stranu. Ve starostenské funkci se snažím především o udržení ekonomického a územního rozvoje města. Inicioval jsem i spolupráci se společností Post Bellum ve formě např. projektu Příběhy našich sousedů, který se snaží o zachování národní paměti skrze týmy školáků, kteří vytvářejí dokumenty sbírající zpovědi pamětníků z dob nesvobody.

Jsem ženatý a mám dceru Apolenu (20), která letos nastupuje na studium vysoké školy. Mezi mé záliby patří především knihy (jsem šťastný, že se mi práce stala i zálibou), ale vlastně kultura vůbec, a to zejména hudba a výtvarné umění. Není mi cizí ani sport, rád si zahraju tenis a tělo protáhnu na hřebenech hor, většinou Alp, kam pravidelně vyrážím. Moc rád se i procházím "jen tak" po krásné krajině naší Vysočiny.

Při letošních krajských volbách se ucházím o voličovu přízeň, neboť jsem přesvědčen, že mám co nabídnout. Zejména vztah obecní i krajské samosprávy s podnikateli - zaměstnavateli považuji za klíčový pro úspěšné fungování společnosti na této úrovni. Je třeba si uvědomovat, že bez zdravého podnikatelského prostředí to prostě nelze.