Mgr. Karel Janoušek

krajský radní

Životopis

Narodil jsem se 11. 4. 1965 v Dačicích. Od roku 1973 žiji v Polici. Jsem ženatý, mám dospělého syna a dceru. V loňském roce jsem dokončil magisterské studium na vysoké škole v Praze, obor andragogika. 31 let jsem pracoval jako učitel ve střední škole v Moravských Budějovicích. 26 let vykonávám funkci starosty obce Police z toho 3 roky jako uvolněný. Byl jsem u zrodu Jemnického mikroregionu v roce 1999 a posledních 15 let pracuji na pozici místopředsedy tohoto sdružení, pod které spadá 30 obcí v regionu. V roce 2004 jsme společně s podnikateli a neziskovými organizacemi založili Místní akční skupinu Jemnicko. V této obecně prospěšné společnosti pracuji ve správní radě. Jsem také členem sboru dobrovolných hasičů a fotbalového klubu v Polici. Jediným mým koníčkem a zálibou je hudba.

V roce 2012 jsem byl spoluzakladatelem politického hnutí Starostové pro občany (STO) a od roku 2015 zastávám funkci předsedy. Pro naše hnutí jsou prioritou občané a jejich život v našich obcích, městysech a městech. Jako starosta obce a místopředseda mikroregionu jsem s občany v každodenním kontaktu a velice dobře znám jejich potřeby a priority. Tyto dlouholeté zkušenosti využívám k řízení a rozvoji obce a celého mikroregionu.

"Pokud se bude dobře žít občanům v našich obcích a ty se budou dále rozvíjet, bude se dobře dařit i celému Kraji Vysočina".