13. ledna 2014

Tiskové prohlášení předsedy Regionálního sdružení ODS Vysočina Miloše Vystrčila

Vzhledem k tomu, že některá média (Mladá fronta DNES | Rubrika: Z domova | Strana: 2 | Autor: Martin Vokáč, 13.1. 2014) nepravdivě informují o průběhu Regionálního sněmu ODS Vysočina, jsem nucen v zájmu uvedení věcí na pravou míru, zachování objektivity a především obyčejné lidské slušnosti důrazně reagovat.

Na Regionálním sněmu ODS Vysočina, který se konal v sobotu 11.1. v Jihlavě, se Miroslava Němcová ucházela pouze o nominaci na pozici předsedy ODS. V této volbě neuspěla. Petr Fiala získal 41 hlasů, Miroslava Němcová 23 hlasů, 6 delegátů nehlasovalo. Následně byla Miroslava Němcová spontánně vybídnuta ke kandidatuře na 1. místopředsedu ODS. Pokud by ji přijala, jsem přesvědčen, že by na sněmu uspěla a kandidaturu by získala.

Miroslava Němcová však dodržela svůj slib, který veřejně vyslovila a který zněl, že se bude ucházet pouze o nominaci na předsedu ODS. Není tedy v žádném případě pravdou, že by se Miroslava Němcová na sobotním sněmu zúčastnila jakékoliv další volby. V článku uvedená informace, že cituji: „Miroslava Němcová pak prohrála i souboj o místopředsedu," je obyčejná lež.

Jako předseda Regionálního sdružení ODS Vysočina tímto žádám představitele MF Dnes, aby se za zveřejnění nepravdivé informace omluvili a celou věc odpovídajícím způsobem a v odpovídajícím rozsahu uvedli na pravou míru.

Zároveň opakovaně možná jinými slovy dodávám to, co jsem uvedl na tiskové konferenci po ukončení regionálního sněmu (redaktor MF Dnes byl přítomen a má slova si nahrával). Miroslava Němcová zůstává pro členy ODS na Vysočině nezpochybnitelnou autoritou a i do budoucna významným a důvěryhodným politikem ODS.

Asi se nemohu divit tomu, že se některá média snaží situaci hrotit a polarizovat. Nesmí to být však prováděno způsobem, který používá nepravdivé informace nebo zamlčuje na tiskové konferenci vyslovené. Takové počínání je vysoce neslušné a vysoce neprofesionální.

Miloš Vystrčil
předseda RS ODS Vysočina, senátor
milos@vystrcil.cz,
tel.+420 606 767 544

RNDr. Miloš Vystrčil

předseda RS ODS Vysočina
místopředseda senátního klubu ODS

Štítky:
tisková zpráva