18. dubna 2023

Projekt #Vysocinajenejvic v Jihlavě otevřeli ministryně obrany Jana Černochová s poslancem Pavlem Žáčkem, s občany debatovali o otázkách obrany a bezpečnosti země i Evropy

(www.ods.cz/region.vysocina) Témata spojená s obranou a bezpečností státu rezonovala během diskusní besedy „Obrana a bezpečnost jsou věcí nás všech“, která se během pondělního podvečera uskutečnila v Jihlavě. S místními občany během téměř dvouhodinové diskuse hovořila ministryně obrany Jana Černochová, poslanec a předseda sněmovního bezpečnostního výboru Pavel Žáček a poslankyně a předsedkyně vysočinského regionu Eva Decroix.

„Osobní setkávání s lidmi pokládám celý svůj život za důležité, nyní v této době o to více, když ve veřejném i internetovém prostředí denně bují další cílené dezinformace a uměle šířené nepravdy,“ říká ministryně obrany Jana Černochová a navazuje: „Shledání v Jihlavě přineslo možnosti pro vysvětlení mnohých souvislostí ve válce na Ukrajině i agendami u nás doma. Například ohledně 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou, které se kraje Vysočiny přímo dotýká. V dohledné době mám v plánu návštěvu základny i setkání se starostou města.“

„Pro občany je dnes důležité ujištění, že je naše země stále jednou z nejbezpečnějších zemí na světě, a to i přesto, že se nám často nejen politici snaží namlouvat něco jiného. Dokonce právě Vysočina je kraj s největším počtem policistů na jednoho obyvatele. Podobné diskuse s občany by neměly být jen rutinní prací politika, ale i určitým posláním v osvětě obyvatelstva,“ říká předseda bezpečnostního výboru a poslanec Pavel Žáček.

„Beseda byla důstojným úvodem pro náš projekt #Vysocinajenejvic, během kterého si bereme za cíl dlouhodobě propojovat náš krásný region se zajímavými osobnostmi lokální i celostátní politiky. Na dalších setkáních na Vysočině přivítáme například ministra Martina Baxu, europoslance Alexandra Vondru i další,“ říká předsedkyně regionu Vysočina a poslankyně Eva Decroix.