3. října 2023

Richard Salzmann byl nejenom senátor, ale především významný bankéř a nepřehlédnutelná postava hospodářského života naší země po roce 1989, čest jeho památce

(www.ods.cz) Ve věku 94 let zemřel Richard Salzmann, emeritní senátor, člen Ústavně-právního výboru a místopředseda Volební komise Senátu, místopředseda Výboru pro evropskou integraci. Richard Salzmann byl členem ODS od roku 1991. Občanští demokraté vyjadřují pozůstalým upřímnou soustrast.

„V úctyhodném věku 94 let odešel Richard Salzmann, bývalý senátor ODS za volební obvod Brno-město, ale především významný bankéř a nepřehlédnutelná postava hospodářského života v naší zemi po roce 1989. Byl dlouholetým generálním ředitelem a předsedou představenstva Komerční banky v klíčových letech ekonomické transformace, zastával funkci místopředsedy a člena prezídia Fondu národního majetku, ale i předsedy Burzovní komory Burzy cenných papíru. Nepamatuji si výraznější postavu bankovního, respektive finančního prostředí tehdejší doby. Jistě tomu přispělo i jeho nepřehlédnutelné charisma bankéře s pro něj charakteristickým a vždy pečlivě uvázaným motýlkem,“ vzpomíná Jan Skopeček, místopředseda Sněmovny a předseda středočeské ODS, kterou byl Richard Salzmann součástí.

„Rád jsem ho potkával na seminářích Centra pro ekonomiku a politiku a považoval jsem za čest, že byl dlouholetým a váženým členem středočeské ODS. Čest jeho památce,“ dodal ještě Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice

Štítky:
tisková zpráva