26. května 2023

ODS blíž k vám: Europoslanci v Olomouci navázali na výjezdy do krajů, ve vůni tvarůžků otevřeně diskutovali s podnikateli v průmyslu i místními občany

(www.ods.cz) Návštěva podnikatelů v Olomouci, ale i místního Hospice na Svatém Kopečku nebo otevřená diskuse s místními: europoslanci Veronika Vrecionová s Alexandrem Vondrou ve čtvrtek 25. května pokračovali v sérii výjezdů občanských demokratů do regionů. „ODS blíž k vám“ – je značka výjezdní tour občanských demokratů do krajů, na kterou v dalších týdnech znovu navážou předseda Petr Fiala, první místopředseda Zbyněk Stanjura i tým poslanců a europoslanců.

„Návštěva Olomouce byla plná setkání s milými a inspirativními lidmi. Zahájili jsme ji se zástupci zemědělců během jejich agrárního sněmu. Oblast zemědělství a jejich konkurenceschopnost osobně považuji za prioritní, podobně jako agendu průmyslu. Účastnili jsme se proto návštěvy společnosti JTEKT, kde jsme společně diskutovali o normě EURO 7, kterou v předkládané podobě považuji za nepřijatelnou a rozhodně ji odmítám. Norma by totiž totálně zlikvidovala automobilový průmysl v Evropě,“ řekla europoslankyně Veronika Vrecionová a navázala: „Náš výjezd jsme v závěru zakončili otevřenou diskusí s veřejností, během které jsme mohli debatovat o aktuálním směřování Evropy, znovu oblasti zemědělství i dalších otázkách, které dnes obyvatele v regionech těší i tíží.“

„V olomoucké firmě Automotive JTEKT jsme s vedením věcně mluvili o agendě EURO 7 i hrozících a těžko návratných dopadech pro český automobilový průmysl. Viděli jsme moderně vybavený závod, ve kterém dnes hraje prim automatizace,“ řekl europoslanec Alexandr Vondra a dodal: „Večerní diskuse v centru Olomouce nás poprvé překvapila zájmem mladých lidí. Podobně jako na nedávné ideové konferenci občanských demokratů jsme se přesvědčili, že mladá generace má dnes o politiku i dění okolo ní zájem, a to je mimořádně správné.“

Europoslanci během olomouckého výjezdu debatovali se zástupci Konfederace politických vězňů, ve svém odpoledním programu navštívili řemeslnou výrobnu a pivovar TVARG, na Svatém Kopečku zavítali nejen do místního hospice, ale i do ikonické Baziliky Navštívení Panny Marie. Večer už v Olomouci patřil dvěma hojně navštíveným diskusím s veřejností i místními občanskými demokraty.

Výjezdy představitelů ODS v krajích budou pokračovat dalšími návštěvami. Jejich cílem jsou návštěvy všech krajů a významných měst, kde se během večerních debat setkávají s veřejností i členskou základnou, a to vždy s cílem otevřené diskuse o tom, co obyvatele regionů těší i trápí, a vysvětlují, proč dělají důležité reformy i proč opozice soustavně a manipulativně lže.