9. ledna 2023

360° CNN Prima News

(CNN Prima News) Verdikt soudu nebude mít na rozhodování voličů Andreje Babiše v prezidentských volbách dramatický dopad. Má své fanatické příznivce a jejich názor to neovlivní, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Jan Skopeček (ODS), místopředseda Poslanecké sněmovny.

Celou debatu s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Jsem přesvědčen, že to dramatický dopad na výsledek prezidentských voleb mít nebude,“ reagoval v pořadu 360° Jan Skopeček na rozhodnutí soudu, který zprostil expremiéra viny v kauze Čapí hnízdo. Babiš je totiž podle něj známá a vyhraněná osoba. „Lidé Babiše znají, má své fanatické příznivce, kteří ho budou volit i kdyby soud dopadl v jeho neprospěch,“ dodal Skopeček. Stejně tak má ale podle něj šéf hnutí ANO i odpůrce, jejichž názor verdikt soudu neovlivní.

Pondělní rozsudek přinese podle Skopečka nicméně do předvolebních kampaní nová témata. „Protikandidáti Andreje Babiše budou muset přijít s vlastními názory a postoji. Otevře to prostor, abychom od kandidátů slyšeli názory například na to, jakou vidí roli státu v ekonomice, jaký mají názor na euro, stejnopohlavní páry a adopci dětí,“ řekl Jan Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice