30. června 2020

ODS spustila nový web a programový automat pro volby do Středočeského kraje

(www.ods.cz/region.stredocesky) Středočeská ODS dnes představila nový web pro krajské volby, které se uskuteční letos počátkem října. Adresa webu postavmekrajnanohy.cz přesně odráží volební heslo, které tým kandidátů vedený místopředsedou strany a starostou Líbeznic Martinem Kupkou vepsal do názvu volebního programu: Postavme kraj na nohy.

Na novém webu představujeme jak všechny kandidáty, kteří se budou na podzim ucházet odůvěru voličů, tak i náš program, podle něhož budeme pracovat, když ve volbách uspějeme. Navíc jsme doplnili aplikaci Programat, která podle zájmů, věku a místa bydliště vybírá konkrétní programové body šité přesně na míru,“ říká k obsahu webu kandidát na středočeského hejtmana Martin Kupka.

Programat – program na míru – nabídne kterémukoli návštěvníkovi webu sedm bodů z programu ODS. Stačí, když do jednoduchého formuláře vloží svůj věk a PSČ svého bydliště a vybere jeden až tři okruhy krajské politiky, které se ho nejvíce dotýkají. „Doplnili jsme hlavní program platný pro celý kraj lokálními prioritami podle jednotlivých okresů našeho kraje. Právě z nich Programat podle zadaných parametrů vybírá, co zobrazí konkrétnímu návštěvníkovi webu.“

ODS si do středočeských krajských voleb vybrala čtyři hlavní témata: lepší zdravotní péči pro pacienty na území celého Středočeského kraje a lépe vybavenou záchrannou službu; opravené silnice a více dopravních spojů tam, kde je to třeba; ochranu vody a její udržení v krajině a především konec papalášství.

Občanští demokraté současně otevřeli svou kandidátku dalším pravicovým subjektům, a tak spolu se starosty, místostarosty a dalšími odborníky z řad ODS jsou na kandidátce také zástupci Strany soukromníků České republiky, Koruny České, Klubu angažovaných nestraníků a Konzervativní strany. Je to důležitý signál, že ODS o integraci dalších pravicových subjektů jenom nemluví, ale fakticky koná.

Kandidátka do krajských voleb nabízí celou řadu zkušených lidí a zároveň osobností, které se ve svých místech těší velké autoritě. Na prvních 20 místech nabízí kandidátka ODS 14 starostů a místostarostů a další experty v klíčových oblastech, jako je životní prostředí, doprava či ekonomika,“ dodává Martin Kupka.