13. června 2020

Sázava je čistší a připravená na vodáckou sezonu

Více než třicet dobrovolníků a vodáků se sešlo v sobotu 13. června, aby společně pomohli vyčistit Sázavu a její břehy. Úsek začínající pod hradem Český Šternberk a končící v Ratajích nad Sázavou měřil přes 7 říčních kilometrů. Celkem se podařilo sebrat a odvézt 12 pytlů plných odpadu. Nejčastějším odpadkem byla prázdná PET lahev, ale objevilo se i několik zajímavých kousků, jako např. kus laminátové lodi, celý pár zánovních pantoflí a tuba od laku na vlasy z roku 1985.

Touto dobrovolnickou akcí Středočeská ODS otevírá netradicní kampaň před krajskými volbami. Do lodi nasedl i kandidát na hejtmana za ODS Martin Kupka. „Chtěli jsme tímto aktivním způsobem pomoct vrátit Sázavě její krásu a vlastníma rukama pomoci tomu, co máme ve svém programu. Zadržení vody v krajině a učinný boj proti suchu je jednou z našich priorit.“

„Já jako nevodák jsem vedl skupinu suchozemců, která se mohla zaměřit i na úklid drobného nepořádku na březích,“ popisuje letošní snažení koordinátor akce a kandidát do krajského zastupitelstva Pavel Pavlík.“

Na organizaci akce Čistá Sázava se podílí o.p.s. Posázaví.

Štítky: