24. června 2019

Rozpočet nemůže a nesmí být zdrojem na PR Andreje Babiše, ani krabičkou poslední záchrany pro ČSSD v klinické smrti

(www.ods.cz) ​​​​​​​Ani 40miliardovým deficitem rozpočtu se agrosocialistická vláda, nebo samotný premiér Andrej Babiš, nevykoupí ze svých problémů. Je ostudné, že se s touto vládou stal rozpočet pouze politickým nástrojem ke kupování si přízně veřejnosti, aniž by respektoval základní ekonomické zákonitosti, které velí v době růstu hospodařit s přebytkovým nebo vyrovnaným rozpočtem.

Svojí reakcí na včerejší demonstraci premiér Andrej Babiš zcela bez skrupulí přiznává, že si pumpováním peněz do ekonomiky snažil zajistit přízeň voličů a diví se, že přes velký objem utracených peněz se ne všichni lidé nechali koupit. O hrůze navrženého a vládou schváleného schodku rozpočtu svědčí i to, že je vysoký i na nejlevicovější stranu v Poslanecké sněmovně, tedy KSČM.

Rozpočet nemůže a nesmí být zdrojem na PR Andreje Babiše, ani krabičkou poslední záchrany pro ČSSD v klinické smrti. Státní rozpočet je vážný ekonomický nástroj a dnes schválený schodek rozpočtu nemá s elementární ekonomickou logikou a principem odpovědného hospodáře cokoliv společného.

Jan Skopeček

místopředseda poslaneckého klubu ODS
člen výboru pro evropské záležitosti PS PČR
poslanec PČR
ekonomický expert ODS