9. července 2018

Klub krajských zastupitelů ODS Středočeského kraje: Případ pana Chotěborského je důkazem neschopnosti vedení Středočeského kraje

(www.ods.cz/region.stredocesky) „Krajští zastupitelé za ODS od začátku upozorňovali na okolnosti spojené s koncem pana Ing. Zbyňka Chotěborského ve vedení náchodské nemocnice. Tehdejší středočeská radní pro zdravotnictví Jaroslava Němcová a hejtmanka Jaroslava Jermanová ale vyzdvihovaly jeho manažerské schopnosti a zkušenosti ze zdravotnictví. Měli jsme mu dát klid na práci, jak opakovaně uvedly, a po několika měsících teprve zhodnotit jeho práci. Karta se však rychle obrátila a vedení Středočeského kraje dává od svého „koně“ ruce pryč,“ říká zastupitel za ODS Martin Kupka.

Je s podivem, že je to samotné vedení kraje, které dává působení Ing. Zbyňka Chotěborského do souvislosti s kauzami obviněného podnikatele Tomáše Horáčka. Je totiž plnou odpovědností současného vedení kraje, že i přes odpor a připomínky opozice dalo Ing. Chotěborskému prostor v řízení středočeského zdravotnictví. Opoziční zastupitelé za ODS budou chtít vědět, co všechno se v krajském zdravotnictví v posledních měsících odehrálo.

„Dnešní rozhodnutí Rady kraje není možné vnímat jinak, než jako jasné přiznání vážné chyby. Současný radní pro zdravotnictví a bezpečnost JUDr. Robert Bezděk se nemůže vymlouvat, že nic nevěděl a trpěl nedostatkem komunikace. Do představenstev krajských nemocnic instaloval Ing. Zbyňka Chotěborského právě on,“ dodává Martin Kupka.