7. února 2018

Vedení kraje nemůže plakat, musí jednat

Vyjádření nesouhlasu se snahou pražské rady omezit vjezd do metropole pro kamiony delší než 12 metrů je opravdu slabý krok. Pro Středočeský kraj a pro řidiče kamionů by takové opatření znamenalo obrovskou komplikaci a ztížení podmínek. V praxi je to těžko představitelné: kolony na průjezdu středočeskými obcemi, kolabující veřejná i osobní doprava, zničené silnice II. a III. tříd.

Ukázkou do očí bijící neschopnosti je fakt, že ve vedení kraje, Prahy i ministerstva dopravy jsou představitelé stejného politického hnutí. Domluvit by se tedy měli. Místo toho si dělají naschvály nebo raději nedělají nic. Obětí jejich bezradnosti jsou ale občané a všichni motoristé.

Primátorka ANO, hejtmanka ANO, ministr dopravy ANO, ministr financí ANO a s pražským okruhem nepohnuli ani o metr. Tak se řídi stát jako firma? To je výsměch občanům.

Vyzýváme vedení Středočeského kraje, aby místo smutných mediálních vyjádření okamžitě jednalo s vedením Prahy ve stejných stranických barvách a likvidačním krokům hlavního města zabránilo.

 

Klub krajských zastupitelů ODS Středočeského kraje

 

Štítky:
tisková zpráva