29. ledna 2018

Vládci Středozemě pracují pro Sarumana

(www.ods.cz/region.stredocesky) „Nové vedení kraje se zhlédlo v názvu Středozemě z Tolkienovy knihy Pán prstenů. Horší ale je, že asi začalo podléhat svodům Mordoru. Vyhazuje schopné úředníky a buduje si pašalíky,“ říká poslanec a krajský zastupitel Martin Kupka.

„Z vedení odboru školství, mládeže a sportu odchází zkušený a respektovaný odborník Radek Coufal. Jeho návrat do funkce vedoucího přivítali před rokem ředitelé většiny krajských škol. Už během jednoho roku dokázal významně zlepšit komunikaci mezi krajem a školami. Pro školství v našem regionu je tato personální změna jednoznačnou ztrátou,“ kritizuje další krok vedení kraje poslanec a krajský zastupitel Jan Skopeček.

Odchod Radka Coufala není ale jediným chybným personálním krokem nového vedení kraje. Před časem odešla z postu ředitelky krajského úřadu Kateřina Černá, skončil i dosavadní vedoucí odboru regionálního rozvoje Vítězslav Kaliba. Proslýchá se také, že má odejít nedávno jmenovaná ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu Nora Dolanská. Ani v jednom z uvedených příkladů nemohou být důvodem odchodu manažerské chyby. K žádným totiž nedošlo, nebo je alespoň vedení kraje zatím nikdy neuvedlo.

„Založení Asociace pro ochranu a rozvoj lidové architektury vzbuzuje obavy, že jde jen o pašalík. Kraj má dost nástrojů na to, aby dokázal zajistit ochranu a rozvoj památek lidové architektury v rámci stávající organizační struktury. Také jsme se nikde nedočetli a nedozvěděli, kolik tato asociace bude stát peněz a kdo pro ni bude pracovat,“ zdůraznil předseda Klubu zastupitelů ODS Tomáš Havlíček.


Klub krajských zastupitelů ODS Středočeského kraje