Ing. Stanislav Šec

Povolání: místostarosta Městského obvodu Plzeň 3, programátor
*1983

Politická příslušnost: KDU-ČSL

Životopis

Ing. Stanislav Šec má 38 let, 11 let je po boku své báječné manželky Zdíši a je hrdým tátou 4 dětí. Spolu vychovávají 3 kluky a jednu princeznu. Jako místostarosta městského obvodu Plzeň 3 usiluje o modernizaci úřadu tak, aby byl klientům vstřícnější a pružnější. Díky jeho snaze byly vyčleněny nové prostory úřadu jako kontaktní místo pro seniory a zesílila spolupráce s neziskovými organizacemi a mateřskými centry na území městského obvodu.

V roce 2009 promoval na Fakultě aplikovaných věd na Západočeské univerzitě v Plzni. Téměř po celou dobu studia pracoval pro různé společnosti, v prvních studijních letech i pro Městskou charitu Plzeň.

Od roku 2008 se soustředí na vývoj uživatelsky přívětivějších webových aplikací. Je programátorem na volné noze, takže velmi dobře rozumí i starostem živnostníků. Rozčiluje ho, jak stát zastarale a zkostnatěle komunikuje. Úředničtině podle něj nerozumí mladí, natož pak senioři. Státní správa sice má internetové aplikace, ale jsou velmi nesrozumitelné a nepřátelské.

Jako malý slýchal od babičky, jak naše země byla za první republiky světová špička. Kandiduje, protože věří, že špičkou zase může být a že k tomu svými znalostmi a odhodláním může pomoci.

Je přesvědčený, že základním stavebním kamenem společnosti je rodina. Vzdělané a dobře vychované děti jsou nadějí pro dobrou budoucnost. Ví, že rodiče k dobré výchově dětí potřebují mít peníze, čas a energii. Věří, že nízké daně jsou chytřejším řešením než sociální dávky, a to nejen pro rodiny. Věří, že částečné a flexibilní úvazky jsou skvělou možností pro rodiče malých dětí. Chce snížit odvody zaměstnavatelům, kteří takové úvazky nabízí, protože i jim se musí tato forma zaměstnávání vyplatit.