10. října 2018

Senátor by měl být v Praze vyslancem svého obvodu

(MF DNES) Souboj o Senát: obvod č. 8: Jasným vítězem prvního kola se v rokycanském obvodu stal Pavel Karpíšek (ODS).


Jaké jsou vaše priority jako případného budoucího senátora?

Chci být hlasem našeho regionu, který vidím jako převážně venkovskou oblast. Senátor má fungovat jako vyslanec obvodu v Praze a přenášet problémy svého regionu k řešení do nejvyšších státních orgánů. Nás tady tíží zejména vylidňování venkova i fakt, že od nás často mizí služby pro občany. Tomu bych chtěl jako senátor bránit. Zaměřil bych se proto na zákony, kvůli kterým se tu u nás v malých obcích a menších městech zavírají obchody, hospody, ale třeba i lékařské ordinace nebo školy. Samozřejmě bych chtěl být co nejvíce v kontaktu s lidmi u nás v regionu. Ostatně tady jako jediný z finalistů senátní volby opravdu žiju, takže mám blíže k lidem v našem obvodu a k jejich každodenním problémům.

Jak vidíte své šance ve druhém kole?

Ve druhém kole začínáme oba úplně od nuly. O našich šancích rozhodnou voliči, kteří žijí v našem obvodě. Sám proto nebudu spekulovat. Do druhého kola půjdu zase naplno a uvidíme, co na to voliči.

Jakým způsobem před druhým kolem oslovujete své voliče?

Už v neděli jsem se znovu vydal na cesty po volebním obvodu. Navštěvuji jednotlivé obce a povídám si s lidmi o problémech venkova, menších obcí a měst, které jsou tak odlišné od toho, co pálí občany ve velkých městech. Nadále samozřejmě komunikuji na sociálních sítích a v médiích. Na plakátech děkuji za podporu v prvním kole a žádám lidi, aby přišli volit ještě jednou a dotáhli do konce možnost, abychom u nás zase měli senátora, který žije v našem volebním obvodě.

Podpoří vás před druhým kolem některý z neúspěšných kandidátů z kola prvního?

Už v prvním kole se za mne postavila celá řada politických subjektů a především nezávislých starostů z celého obvodu. Velmi si vážím toho, že se k nim před druhým kolem přidali i dva mí dosavadní protikandidáti: pan doktor Hess, který kandidoval za Piráty, a také pan Uhlíř, který byl nezávislým kandidátem za TOP 09. Věřím, že senátor má reprezentovat v první řadě občany obvodu a až potom svou politickou stranu, takže mne takhle široká podpora opravdu těší a považuji ji za důkaz, že můžu být senátorem občanů bez ohledu na to, které strany jsem členem.
 

Pavel Karpíšek

kandidát do Senátu na Rokycansku