18. února 2015

Inteligentní dopravní systém

Zavedení tohoto systému by mělo přinést větší komfort při průjezdnosti města. Komunikace mezi křižovatkami by měla na základě měření počtu aut zajistit třeba spuštění zelených vln. Je toho ale mnohem víc.

Města Pardubice a Hradec Králové se rozhodla vybudovat inteligentní dopravní systém. Ten by měl optimalizovat parkování, korigovat intervaly semaforů na světelných křižovatkách a do budoucna pak i měřit rychlost vozidel či vážit kamiony. To vše by mělo vést především k lepší průjezdnosti ulic a celkovému zlepšení dopravní situace v obou městech.

Na jeho tvorbě se významnou měrou podílí Petr Kvaš, bývalý dlouholetý ředitel městské policie a člen pardubické ODS, který na tomto projektu pracuje již téměř tři roky a nyní by jeho práce měla být konečně zúročena. "První prvky by mohly fungovat tak za dva roky, jinak je to hodně ambiciózní projekt minimálně na pět let. Teď se vše teprve rozbíhá," říká Petr Kvaš.

Petr Kvaš se objevil na kandidátní listině ODS v komunálních volbách 2014. Podílel se na tvorbě volebního programu, zejména pak části o dopravě. I díky němu tak měla pardubická ODS vybudování inteligentního dopravního systému jako jeden z hlavních bodů programu a proto současné snahy o realizaci tohoto projektu plně podporujeme. 

Štítky:
doprava Pardubice