31. března 2014

Petice pro korunu

Také v Pardubickém kraji se můžete, v případě Vašeho nesouhlasu s přijetím eura, připojit k petici pro korunu.

V pondělí 31. března byla zahájena petiční akce" Petice pro korunu" v Pardubickém kraji. V Pardubicích měla veřejnost od 15,00 hod na Masarykově náměstí možnost připojit se svým podpisem k výzvě, aby vláda vyjednala trvalou výjimku z přístupové smlouvy, která by umožnila, aby se Česká republika nemusela vzdát koruny jako národní měny a nemusela ji nahradit eurem. Podrobnosti k petici a petiční archy ke stažení naleznete na adrese www.peticeprokorunu.cz 

„Za deset let od našeho vstupu do Evropské unie se eurozóna výrazně změnila. Proto chceme dát lidem možnost vyjádřit se, zda chtějí sami rozhodnout, zda euro přijmout nebo ne,“ vysvětluje Petr Fiala, předseda Občanské demokratické strany, a dodává, že pokud vláda trvalou výjimku z povinnosti přijmout euro vyjedná, neznamená to, že bychom euro nemohli někdy v budoucnosti přijmout. „My však nahrazení české koruny eurem za dobrý krok nepovažujeme,“ zdůrazňuje Fiala.

„Občanská demokratická strana není typickou petiční stranou. Je to prostředek, který používáme výjimečně, ale v tomto případě má své opodstatnění. Pomůže nám zvýšit tlak na vládu, protože ta dnes není schopná o zavedení eura vést seriózní diskusi,“ říká Jan Zahradil, 1. místopředseda ODS a lídr kandidátky do Evropského parlamentu. „Přijetí eura dnes odmítá přes 75 procent českých občanů. To je počet, který žádná relevantní politická síla nemůže přehlížet. Bohužel strany vládní koalice se 75 procent českých občanů rozhodli ignorovat,“ dodává Jan Zahradil.

Podepsat petiční arch je možné v sídle Regionálního sdružení ODS Pardubického kraje na adrese Sladkovského 601, Pardubice každý všední den od 8,00 do 11,00 hod nebo na následujících místech a časech u stánku.

1.4. Pardubice, Masarykovo náměstí v čase od 13,00 - 15,00 hod

2.4. Chrudim, před Regionálním muzeem v čase od 15,00 - 17,00 hod

3.4. Pardubice, Masarykovo náměstí v čase od 14,00 - 16,00 hod

4.4. Chrudim, před Regionálním muzeem v čase od15,00 - 17,00 hod

Štítky:
Pardubický kraj