26. března 2014

Tisková konference Regionálního sdružení ODS Pardubického kraje

Setkání se zástupci médií v Modrém domě.

Ve středu 26. března 2014 představil nově zvolený předseda Regionálního sdružení ODS Pardubického kraje zvolené vedení regionu na nové funkční období, které bylo zvoleno regionálním sněmem v úterý 25.3. 2014 v Chrudimi. Osobně se tiskové konference zúčastnila také 1. místopředsedkyně Magda Křivanová, místopředseda David Novák a člen regonální rady Petr Máca. Předseda regionu informoval o činnostech, které nově zvolenou regionální radu čekají v tomto volebním roce.

Následně se Radim Jirout  vyjádřil stručně k opoziční práci krajských zastupitelů. Krajská zastupitelka Jana Smetanová se vyjádřila k problematice slučování škol a zdůraznila, že je třeba více komunikovat s řediteli škol a samosprávou.

Petr Máca hovořil na téma zdravotnictví, kdy zmínil výpadek v příjmech z důvodu zrušení regulačních poplatků a podrobně se vyjádřil ke slučování krajských nemocnic. Upozornil na fakt, že jednotlivé obory a výkony nefungují izolovaně jako příklad uvedl zánik pediatrie v nemoci v Litomyšli, což v návaznosti na to vedlo ke zrušení porodnice a gynekologie.

Štítky:
Pardubický kraj