10. března 2014

Pracovní skupina ODS Pardubice a ODS Hradce Králové

Ve středu 26.2. 2014 se v Opatovicích n/L uskutečnila další pracovní schůzka zástupců ODS z pardubické a královehradecké oblasti. Tématem schůzky byla doprava.

Hradec Králové a Opatovice mají společný problém a tím je nutnost vybudování jižní spojky do Hradce Králové. Minulé vedení města Hradce Králové (za vedení ODS) mělo toto za jednu z priorit, ale současné vedení se tomuto problému nevěnuje.

Probírala se problematika placení parkovného a jízdenek v MHD pomocí SMS a nemožnost platit parkovné městskou (pardubickou nebo hradeckou kartou). V Pardubicích je jízdenka zakoupená mobilem dražší než u řidiče, což je absurdní. V Praze je přitom cena jízdenky zaplacené prostřednictvím SMS stejná jako jízdenky zakoupené v automatu. Možnosti Pardubické karty nejsou dostatečně využívány – zapojení do systému IREDO, parkování, vstupy do sportovních a kulturních zařízení atd. Parkování pomocí SMS je také  dražší než při platbě drobnými v automatu.

Při zlevnění plateb prostřednictvím SMS u jízdenek a parkovného by došlo k celkovému navýšení objemu plateb podobně jako v hlavním městě. Nejekonomičtější by bylo umožnit platbu parkovného městskou kartou.

Štítky:
doprava Pardubice