16. června 2013

Čtvrtý seminář vzdělávání členů v Pardubickém kraji

V sobotu 15. 6. 2013 dopoledne proběhl v Pardubicích poslední ze série seminářů Akademie pro členy ODS Pardubického kraje.

Témata semináře byla: Moderní politická kampaň a Plánujeme politickou kampaň. Tato dvě témata, která jsou před nadcházejícím supervolebním rokem 2014 velice aktuální, přednášel Ing. Marek Buchta, MBA.

Před koncem přednášky dorazil mezi posluchače místopředseda ODS Tomáš Chalupa, garant celého projektu, který osobně předal diplomy 11 absolventům, kteří se zúčastnili všech čtyř seminářů Akademie.  

Tomáš Chalupa poté ještě další půlhodinu diskutoval s přítomnými posluchači o aktuální situaci v ODS i v České republice.

Jako absolvent všech čtyř seminářů bych rád poděkoval všem organizátorům i lektorům, protože celá série byla velice poučná, zejména její závěrečná pardubická část.

Je velká škoda, že se jednotlivých seminářů nezúčastnilo více členů RS Pardubického kraje, protože znalost takových témat, jako jsou Zvládání konfliktu nebo Komunikace změn a nepopulárních stanovisek, je pro politickou práci v ODS nezbytná.

Odpoledne proběhlo i školení pro představitele místní samosprávy pod vedením PhDr. Ing. Pavla Mičky na téma Komunikace záměrů a zapojení veřejnosti:

• Prezentace moderních přístupů ve veřejné správě založené na interaktivní tvorbě politik na místní úrovni 
• Příklady dobré praxe včetně prezentace praktického uplatnění metod a technik
• Kritická místa při práci s veřejností (diskuze nad způsoby jejich překonání)

Pavel Nevečeřal

předseda místního sdružení
zastupitel

Štítky:
Pardubický kraj