18. ledna 2013

Návrat ke starým jízdním řádům je podle Petra Tupce nemyslitelný

Pardubice – První schůzka se starosty ke změnám jízdních řádů se konala již včera. S náměstkem hejtmana Jaromírem Duškem a technology firmy OREDO se sešli starostové obcí a měst na Holicku.

"Shodli jsme se, že návrat k jízdním řádům z prosince 2011 je nemyslitelný. Zvlášť po těch úpravách, co jsme byli kvůli změnám nuceni učinit. Došli jsme k závěru, že je možné se vrátit k počtu objednávaných kilometrů, ale ne k přesnému nastavení jízdních řádů. Myslím, že toto pan Dušek akceptoval," uvedl pro náš Deník starosta Horního Jelení a krajský zastupitel za ODS Petr Tupec (na snímku).

Nevyužívané spoje mohou zrušit

Vedení Pardubického kraje je pod finančním tlakem, rozpočet je napjatý, proto se vedoucí představitelé kraje snaží snížit objem peněz, které dají z krajské pokladny na dopravu. To chápou i starostové.
"Již při kampani před krajskými volbami jsem upozorňoval na to, že se tu plýtvá penězi na dopravu. V současné době jezdí mnoho spojů, které jsou téměř nevyužívané. Na včerejší schůzce vyjádřilo zhruba 12 ze 16 starostů přání, aby zůstal zachován současný model s tím, že se proškrtají jízdní řády a zmizí z nich nevyužívané spoje," vysvětlil Petr Tupec.
Úplný návrat ke starým jízdním řádům by prý cestujícím způsobil mnoho komplikací.

ZDROJ: Chrudimský deník, 18.1. 2013