6. prosince 2022

Drobná konkrétní rozpočtová pomoc našemu regionu - 1,5 mil. Kč pro Památník Ležáky

Při projednávání státního rozpočtu na rok 2023 se podařilo schválit zcela konkrétní drobnou finanční pomoc našemu regionu. Pomoc, která mě "hřeje" o to víc, že se váže k nedávné historii Pardubicka a Chrudimska, coby jednoho z center protinacistického odboje - 1,5 mil. Kč na rekonstrukci Památníku Ležáky.

Rekonstrukce Památníku Ležáky je jedním ze stěžejních cílů Střednědobé koncepce rozvoje Památníku Lidice na léta 2021-2025. V rámci tohoto cíle se počítá s obměnou a modernizací expozice tak, aby odpovídala současným trendům v oblasti muzejní činnosti i potřebám edukačních aktivit. Součástí rekonstrukce bude také modernizace provozního zázemí Památníku Ležáky pro návštěvníky i zaměstnance, které nyní velmi citelně chybí.

Je to výsledek týmové práce SPOLU v Poslanecké sněmovně - mnohokrát děkuji oběma zainteresovaným ministrům Zbyňkovi Stanjurovi a Martinu Baxovi a stejně tak moc děkuji všem spolupracujícím kolegům Jirkovi Havránkovi, Markovi Výbornému, Davidovi Šimkovi, Pavlovi Svobodovi, Standovi Blahovi, Karlu Krejsovi a Vojtovi Munzarovi!!!

#PamátníkLežáky

Karel Haas

poslanec PČR
člen Zastupitelstva města Pardubic