Ing. Tomáš Blumenstein

Povolání: ředitel spolku Svět vzdělání, člen Rady města Prostějova
*1979

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Ing. Tomáš Blumenstein se narodil v roce 1979 v Prostějově, vystudoval Gymnázium J. Wolkera a Fakultu stavební VUT v Brně, obor Pozemní stavby, zaměření Konstrukce a statika staveb. V letech 2002–2015 pracoval jako OSVČ – stavební projektant. Od roku 2015 je ředitelem spolku Svět vzdělání.

Od roku 1995 je aktivním členem Mensy ČR. V letech 2007–2015 působil jako její předseda, v současnosti je místopředsedou. V letech 2015–2017 byl zvolen členem vedení Mensy International. Je spoluzakladatelem soutěže Logická olympiáda, konference Vzdělání pro budoucnost a celé řady dalších projektů zaměřených na rozvoj nadání a moderní školství. Pravidelně se aktivně účastní tuzemských i mezinárodních konferencí zaměřených na školství i rozvoj nadání a talentu. V roce 2015 založil organizaci Svět vzdělání, která se zabývá zkvalitněním školství. Pořádá vzdělávací akce pro učitele i pro děti. Založil Technologický klub Prostějov.

V roce 2002 byl poprvé zvolen členem Zastupitelstva města Prostějova, kde v současnosti působí jako radní města a předseda finančního výboru. Působil v komisích architektury a výstavby a komise pro IT a Smart City. V politice prosazuje uplatňování zdravého rozumu, logických a funkčních řešení a svobodných principů postavených na zodpovědnosti jednotlivce a důvěru v něj.

Mezi jeho koníčky patří cestování, moderní technologie, vzdělávání a poznávání, ze sportů kolo, lyže, florbal a voda. Je ženatý, má dvě děti.