Mgr. Leon Bouchal

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

Číslo 13 má na kandidátce Občanské demokratické strany pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje Mgr. Leon Bouchal z Tovačova. Vystudoval Pedagogickou fakultu UP Olomouc a Pedagogickou fakultu UK Praha. Původní profesí je však stavař. Po návratu z vojny v roce 1983 pracoval jako mistr výroby v závodě Prefa Grygov. Ve školství pracuje od roku 1987. Mnoho let působil zejména v učňovském školství. Od roku 2000 svoji profesní kariéru spojil se Základní školou a Mateřskou školou Tovačov, kde začínal jako zástupce ředitele a od roku 2018 zde působí jako ředitel školy. Od roku 2002 je nepřetržitě členem Zastupitelstva města Tovačov a po komunálních volbách v roce 2006 působil v Tovačově tři volební období jako starosta města. V současné době je členem Rady města Tovačov a předsedou Komise pro kulturu a památkovou péči Rady města Tovačov. Je rovněž tovačovským kronikářem.

Je také autorem  a spoluautorem několika knih zaměřených zejména na historii města Tovačov a zámku Tovačov. Jedna z nich, Toulky tovačovskou minulostí, získala v roce 2017 Výroční cenu Olomouckého kraje v oblasti literatury.

Ve volném čase se Leon věnuje kultuře, historii, cestování a také sportu. Rád lyžuje, jezdí na kole, rybaří na Tovačovských jezerech a vyráží na vysokohorskou turistiku.