Mgr. Zdeněk Černohouz

Povolání: právník Univerzity Palackého v Olomouci
*1986

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Jsem olomoucký patriot a pravověrný Hanák.

Narodil jsem se v Prostějově a naprostou většinu svého života jsem prožil v našem krásném městě, v Olomouci.

Studoval jsem v Olomouci základní školu, osmileté gymnázium a, když jsem se rozhodoval, kde studovat práva, Olomouc byla jasná volba :-)

Po dokončení studií jsem se po krátké praxi v Sigmě Lutín vrátil jako právník na Univerzitu Palackého, která je jedním ze symbolů města. Pracuji zde dodnes.

Celý život se zajímám o věci veřejné a snažím se nejen z pozice předsedy Komise městské části Olomouc - střed, ovlivňovat to, co se v mém okolí děje. V odborné majetkoprávní komisi města prosazuji transparentní a koncepční řešení při nakládání s nemovitostmi.

Fandím olomouckému hokeji a fotbalu. Hokejoví fandové mě asi znají pod přezdívkou Houz. Založil jsem v roce 2009 oficiální Fan klub HCO a několik let jej prakticky vedl. Časy, kdy jsem jezdil skoro na každý výjezd na venkovní zápasy Kohoutů, jsou sice už asi nenávratně pryč, ale málokterý domácí zápas v Plecharéně vynechám. 

Jsem dlouholetým dárcem krve a alespoň rekreačním sportovcem. Vvěnuji se florbalu, volejbalu a běhu. Jsem rád, že město Olomouc nabízí dostatek příležitostí ke sportování.

Považuji za podstatné v Olomouci vybudovat sportoviště krajského významu i sportoviště pro každodenní aktivní trávení volného času dětí i dospělých všeho věku. 

Před víc než deseti lety jsem se začal věnovat degustaci piva a zajímat se o technologii jeho výroby. Je pro mě velkou radostí, a to jsem se již něco naochutnával, že Olomoucký kraj je díky Pivovoaru Litovel špičkou ve velkém pivovarnictví a díky aktivitě drobných živnostníků i špičkou v oblasti minipivovarů. Poslední dobou se má záliba v pivu rozšířila i na oblast gastronomie obecně. Je ale pravdou, že nejlíp mi chutná u nás na Hané.

Dobré pivo a jídlo z lokálních surovin, kultura a tradice ve spojení s krásnou přírodou, jedinečnou atmosférou a duchem Hané jsou důvody, proč Olomouc nikdy neopustím.